Familier med
kræftramte børn

Indlæser Begivenheder

Aflyst -TEMADAG – for bedsteforældre

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Aflyst -TEMADAG – for bedsteforældre

17 september, 2022 09:00 16:00

FMKB inviterer til

Temadag for bedsteforældre

med foreningens psykolog Kirstine Lysgaard. At blive bedsteforældre er for de fleste meget stort og betydningsfuldt. Livet får en helt ny dimension, og en masse opmærksomhed og omsorg bliver helt naturligt rettet imod barnebarnet. Når et barnebarn får kræft, rammes bedsteforældre derfor rigtig hårdt. Bedsteforældre er samtidig ’dobbelt ramt’; idet både deres eget voksne barn (barnets forælder) og barnebarnet går igennem en meget svær og krævende tid. Barnebarnet skal igennem en målrettet og krævende behandling – ind imellem af flere års varighed, uden garanti for helbredelse. Det ‘voksne barns’ (bedsteforældrenes barn) liv ændres også med ét, og fokus bliver behandlingen samt medfølgende angst og bekymringer. Hele situationen omkring barnebarnets sygdom medfører en lang række spørgsmål, bekymringer og overvejelser hos bedsteforældrene. De fleste har stor lyst til at være til nytte:
  • På hvilke måder og i hvilket omfang er hjælpen ønsket?
  • Hvor mange kræfter har man selv til rådighed til at hjælpe?
  • Kan man dele sine bekymringer med det voksne barn, som selv er ramt?
  • Hvordan kan bedsteforældre støtte de raske søskende?
Ofte ændres relationen til både voksne børn og børnebørn en periode, måske rykkes der tættere sammen eller der kommer større afstand, fordi familiens ressourcer bruges på behandlingen m.v. I foreningen har vi erfaring for at de fleste bedsteforældre har stor glæde af at komme i kontakt med andre bedsteforældre, som er – eller har været i ’samme’ situation.

Hvem kan deltage?

Temadagen er tilrettelagt primært for bedsteforældre til et barn/ en ung, der enten er i behandling eller har afsluttet den intensive del af kræftbehandlingen indenfor de seneste ca. 3 år. Hvis der er ledige pladser, kan andre komme i betragtning.

Hvad skal der ske?

Formen på temadagen vil være en vekselvirkning imellem små korte oplæg ved foreningens psykolog og udveksling i plenum og grupper. Dagen vil indeholde en ’walk and talk’, så medbring tøj efter vejret. Der vil også være rig lejlighed til uden for ”programpunkterne” at udveksle erfaringer med de øvrige deltagere Deltagelse i dagen er gratis og omfatter også al forplejning i løbet af dagen.

Forplejning

Der serveres  morgenmad ved ankomsten. Derud over er FMKB vært ved frokost og eftermiddagskaffe

Tid

Lørdag 17. september 2022 kl. 9-16

Sted

Sjælland – sted oplyses efter sidste tilmelding (planlægges i forhold til deltagernes geografi)

Tilmelding

Tilmelding åbner 4. juni 2022 Skal ske nederst på siden inden den 4. september Vær opmærksom på at der er begrænsede pladser. Der er plads til minimum 8 og maksimum 16 deltagere.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål, så kan du sende en mail til Kirstine Lysgaard på kirstine@fmkb.dk

Detaljer

Dato:
17 september, 2022
Tidspunkt:
09:00 – 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,

Arrangør

FMKB
Telefon
8694 6930
E-mail
info@fmkb.dk
Hjemmeside
Se Arrangør hjemmeside

0 personer deltager i Aflyst -TEMADAG – for bedsteforældre

Hvem kommer?

0 personer deltager i Aflyst -TEMADAG – for bedsteforældre