Familier med
kræftramte børn

LUNI SMIL

Halløj, jeg hedder Luni Smil. Luni betyder varm og skør. Jeg er en klovn. Som klovn har jeg ikke nogen alder og alle aldre. Jeg har ikke noget tid og alt tid. Jeg har klovnet sammen med alle aldre fra 0-100 år.

En dag blev jeg ringet op af Post Nord.  Jeg var blevet indstillet som en hverdagshelt og nu ville de trylle mig ned på et frimærke. Jeg spurgte om vi ikke kunne gøre smilet og modet til hverdagshelt. For smilet og modet er i alle mennesker. Vi blev enige om at jeg blev tryllet flad, lille og firkantet, og så kunne jeg flyve ud med den hverdagshelt, der er i os alle nemlig, smilet og modet.

I ”korondatiden” har jeg haft en ”miovision” om at vi sammen skulle få smilletallet til at stige.

Det er kun de ægte smil der smitter, og vi smiler kun ægte der hvor vi trives.

Jeg er uddannet omsorgsklovn og har i mange år været en del af Lastbiler for børn. En forening af lastbilchauffører der kører ud til hospitalerne og giver børnene mulighed for at komme op i en lastbil.

Siden december 2020 har jeg været så heldig at lære en familie at kende der desværre har mistet deres dreng til kræft. Jeg mødte først den lille familie efter at de havde mistet ham.

Jeg har klovnet med hans mor og far og lillesøster og lillebror mange gange, og jeg bliver glad helt ned i storetåen, hver gang jeg møder dem.

Nu glæder jeg mig til at møde jer alle sammen.

Sammen med mig kan I være dem I er, der er plads til alle følelser også dem, hvor man får våde øjne.

Jeg kommer med på mange ture, så der er tid til at vi kan lære hinanden at kende.