Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sælsafari

14 august, 2016

Kom med til Mandø og oplev sælerne på tæt hold når FMKB inviterer på sælsafari og smukke naturoplevelser
På sandbankerne og i havet omkring den 7,63 km2 lille Mandø i Vadehavet mellem Rømø og Fanø vrimler det med sæler. Her i den beskyttede natur finder de sig rigtig godt til rette, og føde er der masser af.
Nu tager FMKB medlemsfamilierne med på en sælsafari, hvor vi kommer helt tæt på de nuttede og smukke sæler – og oplever Mandøs helt unikke natur.
Dagen starter kl. 10.00 med et spændende oplæg og frokost på Fiskeri- og Søfartsmuseet, Saltvandsakvariet i Esbjerg.
Her vil en af museets medarbejdere introducere museet og de områder, det er specialmuseum for, herunder dansk fiskeri, dansk offshore, det danske havmiljø og dets havpattedyr, den vestjyske søfart og Vadehavets kultur- og naturhistorie.
Siden åbningen i 1968 er museet udvidet adskillige gange med bl.a. et stort saltvandsakvarium og et moderne sælarium, hvor man på allertætteste hold kan følge de spættede sæler Leo og Pebbles samt gråsælerne Rasmine og Else.
Sælsafari
Når vi færdige med introduktionen kl. 12.00, indtager vi en gratis frokost.
Kl. 12.45 kører vi i bus til Øster Vedsted og stiger ombord i en traktorbus, som kører os til Mandø, hvor vi besøger sælkolonierne på øens sandbanker.
Undervejs vil en guide fortælle om det sælsomme liv på Mandø.
Traktement på Mandø Kro
Efter sælsafarien byder ‘Familier med kræftramte børn’ på kaffe/ the/ sodavand og gammeldaws æblekage på Mandø Kro.
Fra kroen er der ca. kl. 16.45 afgang med traktorbus til Øster Vedsted, hvorfra vi med bus kører til Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg med ankomst kl. 18.15.
Hele arrangementet inkl. traktementet på Mandø Kro er ganske gratis.
Sælerne på Mandø
I Vadehavet er der to arter af sæler, nemlig spættet sæl og gråsæl. Der er flest spættede sæler, i alt ikke mindre end ca. 3.000 stk.
Gråsælen er Danmarks største rovdyr, hvor hannen kan veje op til 300 kg.
Modermælken hos sæler består af 50% fedt (komælk har kun 4%) og ungerne vokser fra en fødselsvægt på 10 kg til 35 kg på kun 4-5 uger.
Hvem kan deltage
Arrangementet har begrænset deltagerantal. Ved overtegning vil Foreningen prioritere medlemsfamilier med størst behov for at komme lidt væk hjemmefra. Gældende isolationsregler kan overholdes på hele turen. – Hurtig tilmelding tilrådes.
Tilmelding
Tilmeldingsfristen er mandag den 25. juli.
Nogle dage før arrangementet vil man modtage bekræftelse på deltagelse samt praktiske informationer.
Med venlig hilsen
Familier med kræftramte børn

Detaljer

Dato:
14 august, 2016

Arrangør