Familier med
kræftramte børn

Unge -Træf i Lalandia Billund

Allerede nu har en gruppe unge fra foreningen Familier med kræftramte børn måske pakket tasken med badetøj og godt humør. Fra på lørdag og frem til tirsdag i uge 42 afholder foreningen Unge-camp i Lalandia Billund.

Der er fokus på fællesskab, venskaber, udfordrende aktiviteter og – ikke mindst – et frirum for ligesindede samt hygge, når 35 unge fra foreningen Familier med kræftramte børn drager til Billund i starten af efterårsferien. Mentor Thøger Rasmussen glæder sig til at gense kendte ansigter, men også til at møde nye unge, som har valgt at bruge fire dage sammen med nogen, som de endnu ikke kender.

Når vi holder Unge-camps er det min og de andre mentorer og frivilliges vigtigste rolle, at alle skal føle sig trygge og godt tilpas. De skal lære af hinanden og have tillid til hinanden, så bliver det som regel en god tur for både de ’garvede’ og de nye”, fortæller Thøger Rasmussen.

Thøger har været mentor i Familier med kræftramte børn siden 2016, og han glæder sig hver gang de unge kan mødes. Et af formålene med at afholde Unge-camps er at facilitere et social netværk for de unge og skabe rammerne for en afslappet frirum, hvor de unge kan udvikle venskaber på tværs.   

Sammen med to andre mentorer – Katrine og Trine – laver jeg programmet for campen. Vi har fokus på, at vi skal kunne rumme alle deltagerne uanset om de er 9 eller helt op til 22 år. Her skal unge kunne mødes og vide, at de andre deltagere har væres igennem et kræftforløb, akkurat som de selv har, og derfor forstår, hvad og hvordan de tænker og føler. Hver gang vi har været på camp, lærer jeg noget nyt om de unge, som jeg kan have med i tankerne, når næste camp skal planlægges. Katrine, Trine og jeg har forskellige personligheder, som favner bredt og komplementerer hinanden godt, hvilket kommer til gavn for de unge”.

Forskelligheder, accept, tryghed samt fælleskab er grundlæggende værdier for os når vi afholder Unge-camps. De succeser vores Unge-camps og Unge-netværk har skabt indtil nu er vores drivkraft og motivation i hverdagen og driver lysten til at videreudvikle flere camps og projekter i fremtiden, siger Thøger Rasmussen.

Foreningen Familier med kræftramte børn er en selvstændig, landsdækkende organisation etableret i 1983. Organisationens væsentligste formål er at yde støtte til kræftramte børn, unge og deres familier, så alle kommer bedst muligt igennem en svær tid.