Familier med
kræftramte børn

Uddannelse, selvtillid og nyt mentorhold

FMKB kæmper for, at alle tidligere kræftramte unge skal i uddannelse, og at de støttes i at finde den rette uddannelsesvej, selvom skoleforløbet kan have været afbrudt i længere perioder grundet sygdom.

Første mentorhold i FMKB er allerede godt videre, og i den kommende weekend starter det andet mentorhold i FMKB. Foreningen glæder sig over det store ansøgerfelt til mentorpladserne, og mentor- og lærer i projektet, Thøger Rasmussen siger:

”Det er dejligt at se, at mentorforløbet i FMKB gør en forskel. De unge får selvtillid, nye venner og så er vi med til at give dem faglige skub, så de finder mening med uddannelse. Det seneste år har været helt fantastisk for mig som mentor-  og lærer, og jeg er stolt over, at FMKB går forrest i forhold til vejledning-, støtte- og fastholdelse af unge i uddannelsesforløb. Mentorgruppen i 2017/2018 mødes den kommende weekend til ”Uddannelsesweekend” i København – her skal der brainstormes på uddannelser og laves konkrete uddannelsesplaner”.

Foreningens mentortilbud er helt gratis, og der arbejdes med alle grundskolens fag med henblik på, at de unge skal videre i uddannelse. Læs Malene Malmquists uddannelseshistorie her.