Familier med
kræftramte børn

Terminallegat

Foreningen Familier med kræftramte børn (FMKB), uddeler legater til børn, som er erklæret terminal på grund af en kræftsygdom.

Hvert år dør ca. 30 børn af kræft. Ofte sker dette et stykke tid efter at man har opgivet den helbredende behandling og barnet derfor erklæres ”terminal”.

Når et barn, erklæres terminal, rammes hele familien.  FMKB er en forening, der rummer hele familien. Derfor opretter vi nu et legat til disse børn. Terminallegatet er på kr. 15.900,- og kan søges af alle herboende 0-17 årige, som er erklæret terminal pga. kræft. 

Vi ved om nogen, hvor hårdt det er at stå i den ellers utænkelige situation, hvor du får at vide, at dit barn ikke overlever kræftsygdommen. Vi ved hvor svært det er at bede om hjælp, fordi den øvrige familie og venner også er ramt af sorg. Vi ved også, at den sidste tid sammen med det kræftramte barn er så kostbart, at almindelige daglige gøremål , som fx madlavning, havearbejde og rengøring, for mange kan virke helt uoverskuelige og blive nedprioriteret. Vi ved også, at den sidste tid sammen med det kræftramte barn er så kostbart, at almindelige huslige pligter tilsidesættes. Derfor foreslår vi også at legatet – eller en del af det- kan benyttes til i en periode at købe fx måltidskasser, rengørings- eller havehjælp. Faktisk er vi gået så langt at vi har lavet aftaler med udvalgte leverandører på området.”, fortæller bestyrelsesmedlem Tanja Skærbæk.

Det er ikke kun det huslige arbejde der er fokus på. Med Terminallegatet gør FMKB det også muligt at bevare minderne.

Noget af det, vi også ser, er vigtigt for en familie der snart mister et barn, er at bevare minderne. Derfor har vi også fotografaftaler med i vores legatpakke. De giver mulighed for at få taget portrætter af en professionel fotograf af barnet, barnet sammen med søskende, kæledyr, bedsteforældre, forældre osv. Det bestemmer den enkelte familie selv, fortæller projektkoordinator hos FMKB, Jakob Vibild.

Hvordan ydelserne i legatet skal sammensættes, vælger modtageren selv – måske i samråd med sine forældre.

Vi ved det er dyrt når der skal betales for blandt andet begravelse. Mange familier har måske ikke været på ferie længe, fordi barnet har været indlagt eller for syg til at komme på afsted. Alt dette kan kontantbeløbet hjælpe til med. Det er fuldstændig op til modtageren at afgøre, hvad beløbet skal bruges til, siger Jakob Vibild.

Alle børn, der er erklæret terminal på grund af en kræftsygdom, kan søge legatet. Læs mere om legatet på fmkb.dk.

Hos FMKB er vi taknemmelige for, at vi kan hjælpe familier der står i denne frygtelige situation og vi ser frem til at behandle ansøgninger fra alle, der er berettiget til at modtage legatet, slutter Tanja Skærbæk

Se mere på hjemmesiden fmkb.dk/terminallegat

Kontakt og yderligere informationer:

Projektkoordinator Jakob Vibild, jv@fmkb.dk, tel. 26 13 38 76