Familier med
kræftramte børn

Sport og selvværd under syden sol

Januar 2018 har gjort en kæmpe forskel for en stor gruppe tidligere kræftramte unge – de har nemlig deltaget i FMKBs årlige ungdomscamp, som hvert år afholdes under sydens sol på Club La Santa Sport.

De unge har ugen igennem arbejdet med selvværd og været fysiske aktive adskillige timer hver dag. Alle er blevet præsenteret for en bred vifte af sportsdiscipliner, og de unge er mødt op med åbne sind og masser af gåpåmod. Der har været mange aktiviteter som bl.a. teambuildingøvelser, styrke, balance, yoga samt masser af forskellige boldspil og boldturneringer. Derudover har alle de unge gennemført en triatlon, hvor der blev svømmet, løbet og cyklet.

Thøger Rasmussen, FMKBs idrætslærer, er imponeret over de unge mennesker og siger:

”Det er en sand fornøjelse at følge de unge på sådan en camp. Jeg kan tydeligt se fremskridt fra første dag og så til nu, og det er så beundringsværdigt, hvordan de unge går til de forskellige sportsgrene trods udfordringer. Der varmer mit hjerte at se, at de, trods megen modgang i livet, formår at fastholde viljen, glæden og lysten til sport – jeg er dybt imponeret”.

Og igen i år er der opstået gode venskaber, og sammenholdet på denne tur er helt unikt. ”De har fra første dag en fælles referenceramme og en stor respekt for hinanden. Dette bevirker, at fællesskabet og sammenholdet kan udvikles med det samme, da de ikke skal se hinanden an. De har i dette regi et ”frirum”, hvor der ikke skal forklares, men et sted, hvor de unge blot skal være. Det er helt unikt, og jeg håber, at de unge formår at holde kontakten vedlige” siger Thøger Rasmussen.

FMKB takker alle, som har været med til at gøre denne tur muligt. Der er helt tydeligt, at turen betyder rigtig meget for de unge, og de kommer hjem med fornyet energi og et større selvværd – TAK for det!

Find flere billeder fra hele turen på foreningens Facebook-side.