Familier med
kræftramte børn

Når drømme bliver til virkelighed

Malene Malmquist blev som 9-årig diagnosticeret med en ondartet tumor i lillehjernen. Efter en vellykket operation blev tumoren fjernet, men desværre fik Malene dagen efter operationen en blodprop og gik i koma.

Malene lå i koma og respirator i ca. to uger og skulle igennem yderligere to operationer, inden hun vågnede op lammet i hele venstre side og i halsen. 30 strålebehandlinger af hjernen og rygrad fulgte, og i september 2009 begyndte Malene et års kemoterapi med efterfølgende genoptræning.

Malenes sygdomsforløb satte naturligvis sine spor, og overskuddet til at få lavet lektier var ikke eksisterende, og grundet at Malene var i isolation, var der kun begrænset kontakt til jævnaldrende. Hun kom bagud i skolen og blev senere blevet konstateret ordblind, så uddannelsesvejen for Malene var uklar.

Men i det forgange år har Malene været tilknyttet FMKBs mentorordning, hvor hun har fulgt FMKBs fagpakke i folkeskolens grundfag, og hun har fået vejledning i forhold til skolearbejdet og blevet støttet i sit uddannelsesvalg. Dette har rykket Malene enormt, og med hendes ambitioner, gåpåmod og masser af fight fastholdte hun sine drømme om en uddannelse. Hun kunne her i marts 2017, som mange andre unge, søge ind på sin drømmeuddannelse. Og Malene har netop fået en bekræftelse på, at hun er optaget og starter efter sommerferien på grundforløbet ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser” på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

FMKB takker Malene for denne gode historie, som klart viser, at hvor der er vilje, er der vej. Stort tillykke til Malene, og vi glæder os til at følge hendes uddannelsesforløb.


Malene ses her med FMKBs ambassadør “Den skaldede kok”,
hvor han giver gode fif til madlavningen.