Familier med
kræftramte børn

Mit navn er Søren Stradel og jeg vil gerne gøre en forskel!

I de seneste par år har en gut ved navn Søren Stradel været en aktiv støtte for FMKB. Han startede i 2021 med at lave en figur af Muggen Ræv, som blev bortauktioneret. Sidenhen har han skabt flere auktioner og indsamlinger. Vi har bedt Søren fortælle lidt om sig selv og baggrunden for at støtte FMKB.

”Jeg er 41 år, bosiddende på Frederiksberg med min kone og søn, dog tilbragte jeg mine første 22 år på Falster hvor jeg er vokset op i Nørre Alslev.
For lidt over 12 år siden da jeg var på et loppemarked, faldt jeg over en glæde i form af nostalgi da jeg fandt en lille pose med gamle Masters of the Universe figure fra start 80’erne. De var alle defekte og derfor kunne jeg tage hele posen for kun 10,-
Jeg tænkte at det kan da ikke passe at noget så nostalgisk kan have så lav en værdi, bare fordi de er defekte og dermed bare skulle kasseres. Det må da kunne udnyttes på en eller anden facon. Jeg tog dem med hjem og begyndte at sætte figurernes raske dele sammen på kryds og tværs. Der opstod en kreativitet med yderligere tilføjelser af dele fra gemmerne. Pludselig var jeg i gang med at skabe nye karakterer ud fra disse ellers defekte figurer.


Siden da har jeg lavet godt og vel 300 figurer ud fra fantasien af kendisser, musikere og filmkarakterer i mange forskellige afskygninger. Ideerne opstår gerne i dagligdagen fra film, tegneserier og tv’et generelt. Jo flere custom figurer jeg har lavet, jo mere har folk omkring mig kommenteret på det og samtidig givet mig nye ideer, nogle har endda lavet decideret custom bestillinger.
Ud over figurer har jeg også haft kastet mig ud i diverse billeder, skilte, masker, ponyer, filmremedier og decideret fjollede ting som hører under censuren. Generelt kan jeg godt lide at forny mig og give folk en oplevelse ud over det normale hvor de stopper op, gerne hvor de får noget de kan grine af eller tænke dybere over.
Det giver et dejligt frirum, det her med at sidde og lave custom produkter, der er ingen retningslinjer og kontrol over om det er rigtigt eller forkert, det er min egen fantasi og kreativitet som bare får frit spil.
Jeg vil til hver en tid være min egen værste kritiker, det er sjældent at jeg viser produkter frem med stor stolthed, derimod er jeg altid nervøs når jeg skal præsentere en ny figur eller et produkt; på det område er jeg måske lidt for selvkritisk. Skulle jeg dog vælge et produkt ud som har gjort mig særlig glad og tilfreds, så må det næsten være min custom figur af Muggen Ræv, Jonny Hefty’s fantastiske graffiti ræv som pryder især den jyske landsdel på ufattelige mange bygninger og vægge. Lige netop denne figur af Muggen Ræv var jeg virkelig tilfreds med, da jeg havde taget en karakter som hidtil kun var set i 2D og gjort den til et objekt man kunne dreje og se fra flere vinkler og som samtidig fik utrolig stor omtale i pressen, da jeg satte den på auktion i 2021 for at samle ind til FMKB.
Både før og efter har jeg lavet custom figurer som er kommet på auktioner til fordel for gode formål, der i blandt har jeg lavet Jonas Schmidt’s højtråbende flodhest Dolph, 3 forskellige figurer af det danske wrestler-ikon Asbjørn Riis,  og senest 2 figurer af multikunstneren Troels Trier.
Alle disse pragtfulde mennesker har været så søde at mødes med mig for at autografere disse figurer inden de er kommet på auktion for en enormt vigtig sag.
Jeg har i mange år været på CPH TOY FAIR, et stort marked for vintage legetøj der virkelig kan prikke til nostalgien hos os alle. Her har jeg tidligere doneret store procentdele af mit salg, men også doneret hele det samlede beløb til en vigtig sag.
Jeg har mange jern i ilden og ting jeg går op i, inden for velgørenhed. Jeg er bl.a. medlem af Bearded Villains. Bearded Villains er et internationalt broderskab, der samler frivillige, skæggede mænd på tværs af kultur, race, religion og seksualitet. Foreningen er dedikeret til at efterleve et værdisæt med fokus på skæg, velgørenhed, familie, loyalitet og respekt for alle mennesker for at bekæmpe stereotype menneskesyn. Bearded Villains spreder de gode værdier gennem nationale indsamlinger til forskellige velgørenhedsorganisationer verden over.
Derudover er jeg medejer af Beards for Charity, hvor vi sælger t-shirts samt patches med henblik på at hjælpe 2 små danske foreninger, Hjernebarnet og Gigtramte Børns Forældreforening som begge også har brug for al den hjælp de kan få!
Vi vil gerne gøre en forskel for nogle af de børn i Danmark der ikke har midlerne der skal til for at leve det liv de fortjener.
Jeg går generelt op i velgørenhed, samt det at gøre en forskel for de mennesker jeg møder i min hverdag som jeg har mulighed for at præge med gode oplevelser.


Til dagligt arbejder jeg i Fest & Farver på Nørrebro i København som kostumeansvarlig. I min hverdag møder jeg mange børn som har stor fornøjelse af at komme ind i en forretning som denne, med gak og gøgl fra gulv til loft. Det kan godt virke meget overvældende for en lille størrelse, så oftest henvender jeg mig til børnene frem for forældrene for at give en god oplevelse i øjenhøjde.
Så sent som til fastelavn mødte jeg en sød lille pige på kun 6 år. I forbindelse med fastelavn er vi alle klædt ud i butikken og jeg gav den fuld gas som Onkel Reje, for at hylde Mads Geertsen’s fantastiske karakter. Dette var til stor underholdning for både børn og voksne. Efterfølgende finder jeg ud af at denne lille pige er hårdt ramt af leukæmi, så da hun ugen efter kommer ind i forretningen og kaster al sin kærlighed på mig og giver en krammer og spørger om jeg vil med på legepladsen, så kan jeg ikke sige nej. Jeg brugte min efterfølgende fridag på legepladsen med den lille pige og hendes forældre i fuldt Onkel Reje outfit hvor vi tumlede rundt sammen med de 30 andre børn som efterhånden stødte til, men med hende i spidsen for at give hende en fantastisk dag.
Dette er blot et eksempel på at velgørenhed ikke altid behøver at omhandle penge, men at det dyrebareste man kan give en lille pige i sådan en situation, er ens egen tid. Det kræver så lidt at glæde andre.
Siden 2020 har jeg haft et stærkt fokus på FMKB, især efter en ganske særlig dag i december da jeg blev kontaktet af en familiefar. Jeg kunne sagtens huske ham da ham og hans søn i de foregående 4 år havde været forbi hvert år til Halloween for at købe en Jason Voorhees maske af mig, den skulle ligesom fornys hvert år.
Nu var situationen så ulykkelig, at hans søn lå på hospice og det eneste han ønskede sig til jul var en af mine Jason masker da han godt var klar over at han ikke ville komme til at opleve næste halloween. Det er en af de hårdeste bestillinger jeg har modtaget, men naturligvis smed jeg alt hvad jeg havde i hænderne og arbejde hele aftenen og natten for at gøre denne maske færdig. Dagen efter blev den afhentet af en meget glad far og sønnen fik den naturligvis af mig i julegave og var rigtig glad. Han nåede at opleve sin sidste juleaften og få sin custom julegave, men døde ulykkeligvis 1. juledag.
Der var flere ting her der satte tingene i perspektiv, hvad jeg kunne gøre for at glæde en lille dreng og hans familie i en svær tid. Af selv samme grund ligger mit fremtidige fokus og støtte hos FMKB.
Den dag i dag, er denne dreng stadig med i mine tanker og hjerte hver gang jeg laver velgørenhed af en eller anden art, stort som småt.
Dette er blot et par eksempler på at velgørenhed ikke altid behøver at omhandle penge og store donationer, men at det dyrebareste man kan give børn i svære og hårde tider er ens egen tid. Gode gerninger koster gratis!
Det er ofte så lidt der skal til for at glæde andre, så opfordrer alle til at sprede lidt glæde når chancen melder sig”

Søren Stradel

Hos FMKB er vi taknemmelige over Sørens fokus på velgørenhed og ikke mindst overfor FMKB. Vi nyder den krøllede hjerne og de fine donationer og ser frem til at høre hvilken kendis, der næste gang skal på auktion.