Familier med
kræftramte børn

Huer til landets børnekræftafdelinger

Pressemeddelelse

FMKB sender huer til landets børnekræftafdelinger

Foreningen Familier med kræftramte børn (FMKB) glæder sig over at huer til børn og unge på landets børnekræftafdelingerne er klar til at komme rundt i landet.

Tanja Skærbæk, som er bestyrelsesmedlem i foreningen, har sammen med Thøger Rasmussen og Katrine Olsson, som er ansvarlige for Unge-Netværket i FMKB har sammen med Kongstad Studios stået bag produktion af huerne.

Husprojektet opstod, da vi efter snakke med medlemmer og børnekræftafdelinger fandt ud af, at der var et behov for en påklædningsgenstand til børn og unge, der har mistet håret.

Efter mange overvejelser om, hvordan huerne kunne gavne mest muligt, så valgte vi at starte huekonceptet op, hvor vores fokus har været på design, kvalitet, bæredygtighed samt komfort.  

Tanken bag huerne er, at de skal være en alternativ påklædningsgenstand til de børn, som har mistet håret under deres kræftforløb, fortæller Tanja Skærbæk fra FMKB.

Thøger Rasmussen og Katrine Olsson, som er tæt på de unge gennem netværksarbejdet, var straks med på ideen.

Vi begyndte at lede efter den helt rigtige samarbejdspartner, og efter længere tids søgen fik vi kontakt til Kongstad Studio. De viste sig heldigvis at være den helt rette samarbejdspartner for os. Gennem dialog og sparring om design, materialevalg og pasform, blev vi hurtigt overbeviste om at vores valg af samarbejdspartner var rigtigt, fortæller Thøger og Katrine.

Også Kongstad Studio har været glade for opgaven og samarbejdet med Familier med Kræftramte Børn.

Vi vil gerne arbejde på projekter, der er meningsfulde og det må man virkelig sige at det her projekt er.

I vores kunst og design arbejder vi meget med farver, da forskning peger på, at farver har en kraftfuld virkning på vores sind og humør. Især lyse og klare farver påvirker os positivt og det giver derfor rigtig god mening at arbejde med en frisk farvepalet i huerne. Børn tiltrækkes ligeledes naturligt til farver og derfor var det oplagt at arbejde med en palet som kan bringe glæde til dem som skal gå med huerne, oplyser Kongstad Studio.

Huerne er bygget op om små tegninger af noget genkendeligt – klodser, drager, supermænd- og kvinder – til de mindste børn og noget mere abstrakt til de ældre. En bestemt tegning går igen på den eller den anden måde i hver hue, nemlig firkløveren, som er et fint lille lykkebringende tegn.

Huerne er lavet af 85% genanvendt polyester og 15% elastan, er uden syninger der kan irritere hovedbunden samt vendbar og trykt med farve på en skånsom måde.

I den kommende tid vil FMKB tage på turné rundt til landets børnekræftafdelinger, så huerne kan komme til de rette brugere.

Vi håber, at huerne kan give smil på læben hos de børn som skal have en og at de måske kan være noget trygt og glædeligt i en ualmindelig hård tid, fortæller både Kongstad Studio og FMKB’s arbejdsgruppe.

Yderligere info: Tanja Skærbæk, tel. 29804539, tanja@fmkb.dk

Billedtekst: Tanja Skærbæk flankeret af Mathias og Peter – alle tre med huer, som er lavt specielt til børn, der er i kemobehandling.