Familier med
kræftramte børn

FMKB’s Træffer-team

Hos FMKB er der en gruppe frivillige, som hver anden tirsdag besøger henholdsvis Aarhus Universitetshospital og snart Odense Universitetshospital. Det er foreningens Træffer-team. De er alle familiemedlemmer som har været i samme situation, som de nuværende indlagte familier på de to hospitalers børnekræftafdelinger.

Træfferne forstår hvilke situationer familierne står i, da de selv har været i samme situation på et tidligere tidspunkt. Her deler de ud af egne erfaringer, lytter til de udfordringer og problemer, der opstår, når en familie bliver ramt af kræft. Uanset problemets størrelse, så står træfferne klar til at lytte og fortælle hvordan de selv greb lignende situation an.

Træfferne kommer ikke med de ultimative løsninger, de fortæller hvordan de selv tacklede lignende situationer og hvordan de er kommet igennem eller stadig er i et sygdomsforløb med et kræftsygt barn. Er der behov for at trøste og lægge skulder til, så er træfferne også klar til det. Men mest af alt skal en træffer være god til at lytte.

En anden opgave, som træfferne tager på sig, er at skabe netværk blandt de indlagte børns forældre. De hjælper med at skabe nogle rammer, så forældrene får et frirum, hvor de kan grine og græde. Ved at skabe netværk blandt forældrene opstår der en form for fortrolighed så det bliver lidt nemmere at dele de bekymringer, der naturligt opstår i den situation familien er havnet i.

Når først familierne har lært hinanden lidt bedre at kende i forbindelse med indlæggelse, bliver det også nemmere at deltage i nogle af de mange arrangementer og tilbud som foreningen Familier med kræftramte børn tilbyder. Træfferne fortæller om foreningens arbejde og hvilke muligheder medlemmerne af foreningen får.

I øjeblikket er træffer-teamet på 6 personer og 2 nye er på vej. Træfferne samles et par gange om året hvor erfaringer og gode ideer deles. foreningens psykolog bidrager med viden og erfaring og klæder nye træffere på til opgaven.  Træfferne laver en turnus med ca. 8 aftener i løbet af et år, hvor de hver står til rådighed på de to hospitaler. For at være en god træffer skal man lytte mere end tale, man skal udvise respekt og skabe en fortrolighed med og mellem de indlagte familier.

Vil du vide mere om Træffer-teamet, er d u velkommen til at kontakte Karin på karin@fmkb.dk 

 

I forbindelse med COVID-19 har træfferne selvfølgelig ikke mulighed for at besøge hospitalerne.