Familier med
kræftramte børn

FMKBs årlige camp til Club La Santa Sport

FMKBs årlige camp til Club La Santa Sport i uge 4 er godt i gang. Blandt de tidligere kræftramte unge er Mette Kjær Vestbo Nielsen og Christian Emil Larsen.

FMKBs årlige camp til Club La Santa Sport er godt i gang. Blandt de tidligere kræftramte unge er Mette Kjær Vestbo Nielsen og Christian Emil Larsen. De er begge taknemmelige for at være en del af campen, da der er mange ting, der skal arbejdes med efter endt sygdomsforløb – bl.a. træning og ens selvbillede, og dette er der gode muligheder for blandt ligesindede, hvor tanker, følelser og træningsniveauet er fuldt ud accepteret.

Det er Mette Kjær Vestbo Nielsens første tur, og hun føler sig allerede godt tilpas i gruppen.

“Jeg føler mig som en af et fælleskab, hvor jeg ikke er anderleders. Her er plads til at jeg kan være mig selv, og der er ikke nogen, der dømmer mig. Derhjemme går jeg dagligt med paryk og sminke, men på turen her har jeg valgt at udfordre mig selv ved at lade disse ting blive hjemme. Mit mål er, at parykken skal gemmes væk, når jeg kommer hjem til Danmark igen, for jeg er god nok, som jeg er, og andre skal ikke gøre sig til dommer over for mit eget selvbillede. Det skal stoppe, og jeg har brug for at komme videre som Mette i en version 2.0”

Og Christian Emil Larsen tilføjer:

“Vi er alle i samme båd, og vi gør så meget, vi kan – og det er godt! Til dagligt har jeg et stillesiddende job, så jeg er ikke vant til at bevæge min krop så meget. Derfor er det ekstra godt for mig at deltage i denne uge, hvor kroppen kommer i gang. På turen her bliver jeg hjulpet i gang med en sundere livsstil, og der er hele tiden planlagt forskellige træningsøvelser, som inspirerer mig til at blive bedre. Her kan jeg være med på mit niveau, og jeg føler mig ikke dum, når jeg laver dødløft kun med vægtstangen”.

Christian har deltaget i campen før, og trods meget ømme ben efter gårsdagens træning, ved han, hvordan denne uge inspirerer ham til at optage træningen og motion, når hverdagen melder sig. Efter sidste tur til Club La Santa Sport trænede Christian i det lokale fitnesscenter de efterfølgende måneder, dette håber han også, han kommer til efter denne kickstart.

De to deltagere nyder meget at have muligheden for at kunne komme i gang med træningen igen sammen med andre tidligere kræftramte unge, for der er ingen, der kigger mærkeligt efter en, og fra alle de unge, der fik muligheden for at deltage i årets camp, sendes en kæmpe TAK til dem, der har været med til at gøre denne tur mulig.