Familier med
kræftramte børn

Årerts kunstner 2021

Tal R

Tal Rosenzweig, kendt som Tal R (født 1967 i Israel) er en dansk kunstner, der bor og arbejder i København. Som 1-årig flyttede han med sin familie til Danmark. Tal R har en dansk mor

Han dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2000 og har udstillet i flere storbyer verden over. Blandt andet har Berlin, New York og Tokyo haft mulighed for at træde ind i Tal R’s forunderlige fantasiverden. Tal R er en af de samtidskunstnere, som har gjort sig mest bemærket udenfor Danmarks grænser. Herhjemme har han også gjort sig bemærket og har bl.a. haft udstillet værker på Louisiana.

Tal R´s vildtvoksende kunst består af tegninger, malerier, skulpturer, grafik og installationer – og af stedsspecifik kunst i bl.a. Operaen i København, Frederik 8.s Palæ på Amalienborg og Psykiatrien, Aarhus Universitetshospital.

Fælles for de mange værker er et stærkt fortællende element med alverdens referencer til personlige relationer, samtidens visuelle kultur og forbilleder fra kultur- og kunsthistorien.

Værkerne vidner om en undersøgende tilgang til verden, som ofte kommer til udtryk i serier af værker, hvor Tal R med vedholdende nysgerrighed udforsker et motiv, en form, et tema eller lignende.

Du kan se årets støttebillede her:

http://104.154.191.218/shop/stoette-erhverv/stoettebillede-af-talr/