Kristian von Hornsleth

2019
Kristian von Hornsleth

Hornsleth er student fra Herlufsholm Kostskole og blev senere uddannet i perioden fra 1988-94 ved Kunstakademiets Arkitektskole. Han har gjort sig kendt i den brede offentlighed da han i 2006 lancerede sit Uganda landsby-projekt. Projektet gik ud på at få en hel landsby til at tage kunstnerens efternavn til gengæld for at få en gris eller ged. I 2008 gjorde Hornsleth sig bemærket ved at sælge aktier til våbenindustrien. Ideen bag projektet var, at afkastet fra aktierne skulle investeres i humanitære organisationer og projekter.

Den 30. november 2013 afsluttede Hornsleth et projekt ved navn Deep Storage Project, der bl.a. bygger på tanken om det evige liv. Den 18. november 2014 havde dokumentarfilmen Hornsleth – På dybt vand tv-premiere på DR2. Filmen følger kunstneren over 5 år fra projektets start til kunstværket, en otte gange elleve meter stjerneformet stålskulptur med DNA prøver fra 4000 personer, blev nedsænket i Marianergraven.

Kristian Von Hornsleths værker hænger i en række toneangivende danske og internationale samlinger og har opnået imponerende salgspriser.
Kristian Von Hornsleth har i en længere årrække været en aktiv støtte for FMKB og har igennem årene hjulpet med at indsamle store beløb til FMKBs arbejde.