Familier med
kræftramte børn

Trygfondens Familiehus

FMKB er adoptant i Trygfondens Familiehus i Skejby.

Mange af FMKBs familier kende Familiehuset i Skejby ganske godt. Det er her familien kan få helle, når et barn er i behandling på børnekræftafdelingen. Det er her en skare af frivillige sørger for nybagte boller, ordner vasketøj og andre praktiske gøremål, så familien kan være sammen og koncentrere sig om det syge barn.

Familiehuset er et sted, der står i stærk kontrast til sygehusets sterile afdelinger. Her pynter de frivillige op, når en højtid nærmer sig. I de to alrum kan familier lave mad, mødes med andre familier, der har et sygt barn, spille spil eller bare slappe af. I motionsrummet kan frustrationer løbes væk, i musikrummet kan unge som ældre lukke sig inde og høre lige præcis den type musik, de kan li’.

Rundt om den ottetals-formede bygning er der rig mulighed for udendørs leg eller afslapning på terrasserne.

Familiehuset kan man stifte bekendtskab med, hvis der er behov for at familien er tæt på sygehuset i forbindelse med kortere eller længere indlæggelser. Med en så alvorlig diagnose som kræft, er der mange af FMKB’s familier, der er indlagt i lange perioder af barnets behandlingsforløb. Derfor er det oplagt, at FMKB er adoptant på et af værelserne i Familiehuset. Ved at støtte op om det gode arbejde, giver FMKB   mulighed for at Familiehuset kan fastholde den ro og det gode værtskab, som er så vigtig for familier, der har et barn i behandling.

Vil du vide mere om Familiehuset, så kan du læse om det på

Trygfondensfamiliehus.dk