Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Temadag for øvrig familie og netværk

31 oktober, 2015

Familier med kræftramte børn tilbyder hermed en temadag, der henvender sig til andre end det syge barns allernærmeste familie. Temadagen er således tilrettelagt for bl.a. den øvrige familie, f.eks onkel, tante, faster eller nære venner af omgangskredsen, som er tæt på den ramte familie med et kræftsygt barn.
Barnets lærere, børnehavepersonale og andre kontaktpersoner kan også med udbytte deltage i Temadagen.
Det sætter mange tanker og følelser i gang hos alle, der er tæt på det kræftramte barn og dets familie. Mange spørgsmål melder sig – ofte med tvivlen som følgesvend. I hvilket omfang skal man engagere sig? Må man besøge barnet på hospitalet? Med hvilken attitude skal man møde barnets forældre? Skal man tilbyde praktisk hjælp? Hvordan kan man være til hjælp, hvis én eller begge forældre skal indlægges sammen med barnet? Hvordan skal man forholde sig over for det syge barns eventuelle raske søskende? Og mange andre spørgsmål.
Der er ingen tvivl om, at der på rigtig mange måder kan blive brug for at netværket træder til med hjælp og støtte. De fleste har som oftest lyst til at involvere sig med alle tænkelige ressourcer, men hvordan hjælper man bedst muligt, og hvordan håndterer man sine egne bekymringer og svære følelser undervejs?
På Temadagen vil der være kortere oplæg omkring sorg/krisesituationer, håndtering af praktiske spøgsmål, bekymringer og svære følelser samt gruppesamtaler, hvor deltagerne for rig lejlighed til også at udveksle erfaringer indbyrdes. Foreningens psykolog, Kirsten Lysgaard, vil deltage i Temadagen.
Vi skal selvfølgelig gøre opmærksom på, at vi må begrænse deltagerantallet pr. familie i det omfang, at der bliver for mange tilmeldte. Skulle det blive tilfældet, at der er mange tilmeldte, vil vi lave en ekstra Temadag på et senere tidspunkt. Sidste frist for tilmelding er fredag den 16. oktober.
Med venlig hilsen
Familier med kræftramte børn

Detaljer

Dato:
31 oktober, 2015
Begivenhed Kategori:

Arrangør