Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Temadag for bedsteforældre

29 januar, 2011

Gratis

For langt de fleste forældre er det en meget stor oplevelse at blive bedsteforældre. Tilværelsen får pludseligt et helt nyt indhold, og megen opmærksomhed og omsorg bliver meget naturligt rettet mod barnebarnet.
 
Når ens barnebarn bliver ramt af en alvorlig sygdom som f.eks. kræft, vil oplevelsen derfor ramme med dobbelt styrke. Ikke blot må barnebarnet gennemgå en krævende behandling uden garanti for helbredelse, men ens eget voksne barns liv bliver også med et slag fuldstændigt forandret med angst og bekymring som omdrejningspunkt.
 
Såvel sygdommen som hele situationen omkring den medfører en meget lang række spørgsmål hos bedsteforældrene. De fleste har naturligvis lyst til at involvere sig med alle tænkelige ressourcer, men hvor meget og hvor lidt skal man involvere sig, og hvordan giver man udtryk for sine bekymringer og sorg?
 
Nogle bedsteforældre til et kræftsygt barnebarn oplever, at de både skal være der og alligevel ikke være der. Andre oplever, at de bliver sat helt ud på et sidespor. Forholdet til barnebarnets forældre vil uvægerligt ændre sig, ikke mindst hvis barnets kræftsygdom får en ulykkelig udgang.
 
Under alle omstændigheder viser alle erfaringer, at langt de fleste bedsteforældre har et stort ønske om og et behov for at komme i kontakt med andre bedsteforældre, der er eller har været i samme situation.
 
Lørdag den 29. januar 2011 fra kl. 09.00 til 16.00 afholder ‘Familier med kræftramte børn’ en Temadag for bedsteforældre, der har eller har haft et kræftsygt barnebarn.
 
I løbet af Temadagen vil der blive rig lejlighed til at høre om og diskutere mange af de spørgsmål og problemer, som bedsteforældrene oplever. Der vil også være lejlighed til at udveksle erfaringer med andre bedsteforældre i samme situation.
 
Temadagen afholdes på Scandic Bygholm Park Hotel, Schüttesvej 6, 8600 Horsens.
Program for Temadagen
Dagens program vil nogenlunde forme sig således:
Kl. 09.00 – 10.00: Drop-in og lækker formiddagsbuffet med kaffe/the.
Kl. 10.00 – 11.00: Velkomst ved ‘Familier med kræftramte børn’.
 
Oplæg ved cand. psych., Kirsten Lysgaard. Med udgangspunkt i de temaer, som deltagerne synes er relevante og aktuelle, vil Kirsten Lysgaard bl.a. snakke om: Alle de svære følelser (sorg/krise forløbet), som er knyttet til mere eller mindre fra ‘sidelinien’ at skulle følge et barnebarns forløb med kræftsygdommen.
 
Hvordan får man afklaret, hvilken hjælp og støtte, man bedst kan give til hele familien med det kræftramte barn? Hvordan lærer man at rumme/acceptere den plads og rolle, ‘man får tildelt’ under forløbet?
Kl. 11.00 – 12.00 Samtaler i mindre grupper om et af ovennævnte emner.
Kl. 12.00 – 13.00 Frokostanretning eller frokostbuffet med en øl eller vand.
Kl. 13.00 – 14.00 Oplæg og gruppedialog i plenum blandt alle deltagerne om udfordringerne.
Kl. 14.00 – 15.30 Gruppesamtaler i mindre grupper med udgangspunkt i et andet eller andre af ovennævnte emner.
 
Eftermiddagsbuffet med kage og kaffe/the.
 
Kl. 15.30 – 16.00  Opsamling af dagen, spørgsmål m.v.
 
Afslutning ved ‘Familier med kræftramte børn’.
 
Deltagelse i Temadagen er gratis.
 
Sidste frist for tilmelding er mandag den 17. januar 2011, hvor den også skal være modtaget på Sekretariatet.
 
‘Familier med kræftramte børn’ ser frem til at byde velkommen til alle bedsteforældre, der har eller haft et kræftsygt barnebarn.
Bedsteforældre, der ikke er medlem af Foreningen, er naturligvis også velkomne til at deltage i Temadagen.
Med venlig hilsen og på gensyn Familier med kræftramte børn
Læs mere om Scandic Bygholm Park her
 
Download invitation og tilmeldingsblanket som PDF her

Detaljer

Dato:
29 januar, 2011
Pris:
Gratis

Arrangør