Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Store Flyvedag

16 juni, 2018 - 11:00 - 15:00

Flyvning
Der vil være gratis flyvning til alle børn og unge til og med 16 år. Flyveturen vil blive på ca. 30 minutter, og der kan sidde tre i hvert fly foruden piloten. De voksne bliver sikkert misundelige, og har derfor også mulighed for at købe sig en flyvetur til en favorabel pris. Betalingen sker på selve dagen og afregnes direkte til Midtjysk Flyveklub, enten kontant eller via MobilePay.
Det er derfor muligt at flyve sammen med sine forældre, hvis ikke man føler sig tryg nok til at tage flyveturen alene uden sin mor eller far.
Der flyves med erfarne piloter, og sikkerheden har højeste prioritet. Før take-off vil alle deltagere få de nødvendige informationer og instruktioner.
Aktiviteter på landjorden
Der foregår ikke kun ting og sager i luften. På landjorden er der forskellige aktiviteter, hvor der bl.a. er rundvisning på flyvepladsen med kik ind i nogle fly og en helikopter.
Vi tager en tur op i udkigstårnet, og vi besøger modelbyggerne, der er i fuld gang med deres hobby. Der vil også være mulighed for at prøve en fly-simulator, hvor det føles som at sidde i et cockpit og flyve – uden at være i luften. Og hvis vejret ellers arter sig, er der sikkert også gang i faldskærmsudspringerne denne dag. Alle disse aktiviteter foregår mens flyvningerne er i gang, og man venter på sin tur.
Her letter og lander du
Midtjysk Flyveklub har deres toptrimmede fly på Herning Flyveplads, der ligger på: Skinderholmvej 25, 7400 Herning
Flyvetid
Du får introduktion og vejledning til flyvningen lige inden, du skal op at flyve, så du kan være helt tryg, inden det går løs. Der bliver lavet en lille plan over flyvetider, som bliver offentliggjort, når vi mødes kl. 11.00 på flyvepladsen.
I meddelelsen, der bekræfter jeres deltagelse, skal dine forældre også give tilladelse til, at du må komme med op og flyve. Denne erklæring skal udfyldes og afleveres, når I ankommer til Store Flyvedag.
Dagens forløb
Oplevelserne starter på Herning Flyveplads kl. 11.00, hvorefter det første hold bliver sendt i luften. Og så går det ellers slaw i slaw med flyvninger og aktiviteter på land.
Der vil være en konkurrence undervejs, som tager sit udgangspunkt både i luften og på landjorden, så det er med at holde øjne og øre åbne.
Når tiden er inde og sulten størst, kommer Pandekagebilen og serverer super lækre pandekager med fyld til alle. Flyvning og de landbaserede aktiviteter fortsætter efter frokost, og på det helt rigtige tidspunkt bliver der serveret kaffe og kage. Den begivenhedsrige dag slutter ved 15-tiden, hvor vinderen af dagens spændende konkurrence bliver kåret.
Hvem kan deltage?
Det unikke arrangement er forbeholdt børn og unge under 17 år, som har eller har haft en kræftsygdom samt deres raske søskende i samme aldersgruppe. Deltagerantallet er begrænset, så ved overtegning kan Foreningen blive nødt til at foretage prioritering blandt tilmeldingerne.
Arrangementet er udelukkende for ’Familier med kræftramte børn’, så også familier med et barn i intensiv behandling trygt kan deltage. Det er helt frivilligt om man vil ud og flyve denne dag, men det er ikke hver dag man får denne helt unikke mulighed.
Og så er der lige flyvevejret…
Vi gør opmærksom på, at hvis flyvevejret er for dårligt, kan arrangement blive aflyst. Det er derfor meget vigtigt at påføre jeres mailadresse på tilmeldingen, da besked om en eventuel aflysning vil blive givet via e-mail med kort varsel. Hvis aflysning bliver nødvendig, har vi booket efterfølgende lørdag den 23. juni som reservedag med de samme tidspunkter. I skal derfor krydse af på tilmeldingen, om I også kan deltage denne dag.
 

Detaljer

Dato:
16 juni, 2018
Tidspunkt:
11:00 - 15:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Danmark + Google Maps

Arrangør

FMKB
Telefon:
8694 6930
E-mail:
info@fmkb.dk
Se Arrangør hjemmeside