Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Spændende Piratweekend

9 april, 2010

Gratis

Mange familier med et barn i intensiv behandling eller som lige har fået deres barn hjem fra hospitalsbehandlingen har et stort ønske om at komme lidt væk fra hverdagens rutiner, stress og bekymringer. De fleste af disse familier har også et stort ønske om og behov for at være sammen med andre familier i samme situation og at udveksle erfaringer.
 
Når ‘Familier med kræftramte børn’ afholder storstilet Piratweekend på Middelfart Resort & KonferenceCenter bliver der rig lejlighed til at slappe af, få maden serveret, få en god snak med andre forældre og til at opleve noget helt andet end derhjemme.
 
Desværre kan vi ikke love, at det bliver en weekend på divaneseren for trætte forældre med udelukkende horisontale behov. Tværtimod er der lagt op til diverse aktiviteter afbrudt af en behagelig siddestilling, når vi nyder måltiderne.
Apropos måltider, så har hele køkkenpersonalet inklusive stjernekokkene været på intensivt piratkokkekursus, så både seniorpirater og juniorditto kan se frem til lækkert tilberedt mad med ingredienser fra de 7 verdenshave og tilhørende eksotiske palmeøer.
 
Hvem kan deltage? ‘Familier med kræftramte børn’ prioriterer denne gang deltagelse for de medlemsfamilier, der har det største behov for at komme lidt væk hjemmefra.
Det er familier med et barn i intensiv behandling og familier med et barn, der netop har afsluttet hospitalsbehandlingen. Kun disse familier vil blive tilbudt deltagelse i weekendopholdet.
 
Max. deltagelse: I alt ca. 25 – 30 familier.
 
Isolationsreglerne kan overholdes For børn i intensiv behandling gælder der ofte særlige isolationsregler, som betyder, at familiernes bevægelsesmuligheder er begrænsede.
Under opholdet på Middelfart Resort & KonferenceCenter vil der også være andre gæster til stede, men alle Foreningens aktiviteter vil foregå i lokaler, hvor kun vi er til stede. Det er også tilfældet i forbindelse med måltiderne. Alle gældende isolationsregler kan således overholdes.
 
Hvad koster det? Tid. Transporttid og opholdstid. Ellers intet, absolut intet. Ophold, måltider og deltagelse i alle aktiviteter er ganske gratis. Det eneste familierne selv skal sørge for, er at komme til og fra Middelfart Resort & KonferenceCenter.
Jyderne er begunstiget af, at der (endnu) ikke er broafgift til Lillebæltsbroen. Til gengæld kan selvkørende deltagere fra Sjælland glæde sig over, at Foreningen refunderer broafgifter til Storebæltsforbindelsen. Det kan jo ikke være meningen, at de danske broer skal adskille os. Tværtimod!Hvordan skal vi bo? For familier der bor i lejlighed vil opholdet være en oplevelse. De får nemlig tildelt deres helt “eget” hus, så de kan afprøve parcellisternes lyksaligheder. Eller det modsatte.
For deltagere, der bor i eget hus, vil opholdet også være en oplevelse. De får nemlig lejlighed til at prøve, hvordan det er at bo i et meget mindre hus!
For deltagere der ikke bor nogen steder, vil opholdet under alle omstændigheder være en helt fantastisk oplevelse.
 
Fast og flydende I ‘Familier med kræftramte børn’ er det skik og brug, at alle portioner fra feltkøkkenet er gratis. Det er også, hvad man kan kalde almindeligt indtag af almindelige drikkevarer som vand og saft i forbindelse med selve måltidet.
Det betyder, at man selv må ty til kommunekassen eller pensionsmidlerne, hvis man ønsker Brixtofte-vine, Vin Ordinaire, likør/cognac til kaffen eller en svalepilsner på terrassen.
 
Program? Et væsentligt element i en rar og afslappende weekend er fraværet af faste programpunkter, spisetider på minuttet og en anfører, der hele tiden råber i en megafon og rykker hårdt i en klokkestreng. Samtidigt.
På den anden side lever vi så langt væk fra Sydeuropa, Mellemøsten og Asien, at vores gener gerne vil have bare et lille snit af orden til erstatning for kaos. Altså nogle faste holdepunkter.
Nu råder Sekretariatet p.t. ikke over kaospiloter, men alle har været på kvalifikationskursus i udvidet pirateri, og vi skal nok sørge for, at der bliver nogenlunde orden på dækket, og at kursen bliver sat, så vi ikke lige sejler på grund fra første færd.
Så lad os forsøge med et forløb:
 
Fredag den 9. april:
Fra kl. 16.00 ankommer familierne til Middelfart Resort & KonferenceCenter, der ligger lige midt i Danmark på Oddevejen 8, 5500 Middelfart.
Man sørger selv for aftensmaden enten på vejen til KonferenceCentret eller medbringer noget, som man kan spise eller tilberede i huset.
 
Indcheckning og indflytning i jeres helt “eget” hus.
 
Fredag aften er der ingen officielle aktiviteter, så der bliver god tid til at lære hinanden at kende, snakke sammen, nyde samværet og udveksle erfaringer med de andre deltagere. Derfor anbefaler vi familierne at ankomme fredag eftermiddag eller aften og her deltage i det sociale samvær. Allerede lørdag morgen efter morgenmaden starter programmet.
 
Lørdag den 10. april:
Kl. 08.00 – 09.30: Fælles morgenmad for alle
Kl. 09.30 – 09.45: Velkomst og orientering om weekendens program
Kl. 10.00 – 12.00:KUN FOR VOKSNE Oplæg ved Birgitte og Poul Nygaard
“At leve i en familie med et alvorligt sygt barn” Åbenhed, søskende, parforhold, adfærd
Når et barn rammes af kræft, rammes hele familien, og den bliver pludselig stillet overfor en lang række nye krav og udfordringer.
Det gælder både for familien som helhed og til de enkelte medlemmer af familien.
Hvordan påvirker alt dette parforholdet og forældrerollen, det syge barn og de raske søskende? Birgitte Nygaard er pædagog og familieterapeut. Hun har altid arbejdet med børn og familier, der har brug for særlig omsorg, og har bl.a. arbejdet på Onkologisk Børneafdeling på Aalborg Sygehus. Birgitte Nygaard har endvidere ledet sorggrupper for børn og for hele familien og etableret kurser for par og familier med syge børn.
Sammen med sin mand Poul Nygaard, der er praktiserende læge, tilrettelægger Birgitte Nygaard kurser og holder foredrag.
 
Kl. 10.00 – 12.00:KUN FOR BØRN:
Vi laver piratting. Nogle med klap for øjet, andre får et flot sørøverskæg eller noget helt tredje. Hvis I allerede har noget piratudstyr på loftet, må I hjertens gerne medbringe dette.
 
Pasningsgaranti De allermindste kan ikke finde ud af det med en klap for øjet. De får heller ikke noget ud af at komme med forældrene til foredrag. Og hvis de alligevel kommer med, så får forældrene i hvert fald ikke noget ud af det.
Derfor er der i weekenden indført pasningsgaranti for de mindste. Det betyder, at kærlige hænder vil passe godt på de små poder, mens forældrene er optaget af andre vigtige emner.
 
Kl. 12.30 – 13.30: Fælles frokost for alle Måske børn ét sted og voksne et andet.
Kl. 14.00 – 16.30: Workshops for de voksne Med udgangspunkt i formiddagens oplæg.
Kl. 14.00 – 16.30: Børnene tager på skattejagt
Kl. 16.00 – 18.00: Afslapning for alle
Kl. 18.30 – ?:
Fælles middag for alle For pirater på langfart er middagen dagens højdepunkt. Om denne middag også bliver det, må stå hen i det uvisse, men for at gøre det muligt, har tryllekunstneren Jesper Grønkjær lovet at komme med sit trylleshow. Her er det til gengæld garanteret, at publikum bliver tryllebundet!
Appetitten bliver helt sikkert også skærpet, når der under middagen bliver serveret musikalsk underholdning med sprød taffelmusik. Det er dog ikke musiceren ved Livgardens Musikkorps, som denne dag er engageret til en royal begivenhed andet steds.
Efter middagen fortsætter den musikalske underholdning, bl.a. med sanglege etc.
 
Kl. ?: Godnat og tak for i dag. Ingen kender dog dagen, før natten er omme.
 
Søndag den 11. april:
 
Husene skal være forladt og udcheckning sket inden kl. 11.00.
Med et lille hurtigt blik på dagens program vil det måske være e
n god idé at pakke sammen inden morgenmaden.
 
Kl. 08.00 – 9.30: Fælles morgenmad for alle Kl. 10.00 – 12.00: Foredrag ved filosof John Engelbrecht “Livsmod i modvind!”
At finde livsglæden, det gode humør og visdommen i hverdagen Sigtet med foredraget er at vise de rige muligheder, der med udgangspunkt i positiv tænkning måske kan ændre mismod til livsmod og omskabe modvind til fremdrift.
Sæt noget ind på din glædeskonto! Om humor som åndens solskin og svømmebæltet, der giver opdrift på livets hav. Om humor som en elastik af solidaritet og tilgivelse.
Selvom livet ikke er lutter lagkage, og selvom familien er ramt af en livstruende sygdom, så er det vigtigt at finde livsglæden.
Om livsglædens nødvendighed, om livsmod og langsomhed. Kom og få fornyet og forynget dit livssyn. Kom og få ideer til et mere kreativt og farverigt liv.
 
Kl. 10. 00 – 12.00: Børneprogram
Kl. 12.30 – 13.30: Fælles frokost for alle
Selv om det er sidste faste programpunkt før hjemrejse, er det ikke ensbetydende med, at klemmerne skal ned i en fart. Tværtimod vil snakken  sikkert gå livligt, og det bliver interessant at se, om en klokketime er tilstrækkelig.
 
Kl. 13.30 – 14.00: Farvel og mange tak for denne gang
Hjemrejse i eget tempo
 
Vi garanterer for, at ovenstående datoer holder, men tidspunkterne er p.t. kun vejledende.
 
Tilmelding Sekretariatet skal have modtaget familiens tilmelding senest den 19. februar. Efter tilmelding vil hver familie modtage alle de praktiske oplysninger, ingen kan undvære.
Foreningen lægger op til årtiets første og hidtil største Piratweekend, og I bedes tilmelde jer hurtigst muligt.
 
Med venlig hilsen,
Familier med kræftramte børn
Læs mere om Middelfart Resort & Kongrescenter her
 
Download invitation og tilmeldingsblanket som PDF her
Mange familier med et barn i intensiv behandling eller som lige har fået deres barn hjem fra hospitalsbehandlingen har et stort ønske om at komme lidt væk fra hverdagens rutiner, stress og bekymringer. De fleste af disse familier har også et stort ønske om og behov for at være sammen med andre familier i samme situation og at udveksle erfaringer.
 
Når ‘Familier med kræftramte børn’ afholder storstilet Piratweekend på Middelfart Resort & KonferenceCenter bliver der rig lejlighed til at slappe af, få maden serveret, få en god snak med andre forældre og til at opleve noget helt andet end derhjemme.
 
Desværre kan vi ikke love, at det bliver en weekend på divaneseren for trætte forældre med udelukkende horisontale behov. Tværtimod er der lagt op til diverse aktiviteter afbrudt af en behagelig siddestilling, når vi nyder måltiderne.
Apropos måltider, så har hele køkkenpersonalet inklusive stjernekokkene været på intensivt piratkokkekursus, så både seniorpirater og juniorditto kan se frem til lækkert tilberedt mad med ingredienser fra de 7 verdenshave og tilhørende eksotiske palmeøer.
 
Hvem kan deltage? ‘Familier med kræftramte børn’ prioriterer denne gang deltagelse for de medlemsfamilier, der har det største behov for at komme lidt væk hjemmefra.
Det er familier med et barn i intensiv behandling og familier med et barn, der netop har afsluttet hospitalsbehandlingen. Kun disse familier vil blive tilbudt deltagelse i weekendopholdet.
 
Max. deltagelse: I alt ca. 25 – 30 familier.
 
Isolationsreglerne kan overholdes For børn i intensiv behandling gælder der ofte særlige isolationsregler, som betyder, at familiernes bevægelsesmuligheder er begrænsede.
Under opholdet på Middelfart Resort & KonferenceCenter vil der også være andre gæster til stede, men alle Foreningens aktiviteter vil foregå i lokaler, hvor kun vi er til stede. Det er også tilfældet i forbindelse med måltiderne. Alle gældende isolationsregler kan således overholdes.
 
Hvad koster det? Tid. Transporttid og opholdstid. Ellers intet, absolut intet. Ophold, måltider og deltagelse i alle aktiviteter er ganske gratis. Det eneste familierne selv skal sørge for, er at komme til og fra Middelfart Resort & KonferenceCenter.
Jyderne er begunstiget af, at der (endnu) ikke er broafgift til Lillebæltsbroen. Til gengæld kan selvkørende deltagere fra Sjælland glæde sig over, at Foreningen refunderer broafgifter til Storebæltsforbindelsen. Det kan jo ikke være meningen, at de danske broer skal adskille os. Tværtimod!Hvordan skal vi bo? For familier der bor i lejlighed vil opholdet være en oplevelse. De får nemlig tildelt deres helt “eget” hus, så de kan afprøve parcellisternes lyksaligheder. Eller det modsatte.
For deltagere, der bor i eget hus, vil opholdet også være en oplevelse. De får nemlig lejlighed til at prøve, hvordan det er at bo i et meget mindre hus!
For deltagere der ikke bor nogen steder, vil opholdet under alle omstændigheder være en helt fantastisk oplevelse.
 
Fast og flydende I ‘Familier med kræftramte børn’ er det skik og brug, at alle portioner fra feltkøkkenet er gratis. Det er også, hvad man kan kalde almindeligt indtag af almindelige drikkevarer som vand og saft i forbindelse med selve måltidet.
Det betyder, at man selv må ty til kommunekassen eller pensionsmidlerne, hvis man ønsker Brixtofte-vine, Vin Ordinaire, likør/cognac til kaffen eller en svalepilsner på terrassen.
 
Program? Et væsentligt element i en rar og afslappende weekend er fraværet af faste programpunkter, spisetider på minuttet og en anfører, der hele tiden råber i en megafon og rykker hårdt i en klokkestreng. Samtidigt.
På den anden side lever vi så langt væk fra Sydeuropa, Mellemøsten og Asien, at vores gener gerne vil have bare et lille snit af orden til erstatning for kaos. Altså nogle faste holdepunkter.
Nu råder Sekretariatet p.t. ikke over kaospiloter, men alle har været på kvalifikationskursus i udvidet pirateri, og vi skal nok sørge for, at der bliver nogenlunde orden på dækket, og at kursen bliver sat, så vi ikke lige sejler på grund fra første færd.
Så lad os forsøge med et forløb:
 
Fredag den 9. april:
Fra kl. 16.00 ankommer familierne til Middelfart Resort & KonferenceCenter, der ligger lige midt i Danmark på Oddevejen 8, 5500 Middelfart.
Man sørger selv for aftensmaden enten på vejen til KonferenceCentret eller medbringer noget, som man kan spise eller tilberede i huset.
 
Indcheckning og indflytning i jeres helt “eget” hus.
 
Fredag aften er der ingen officielle aktiviteter, så der bliver god tid til at lære hinanden at kende, snakke sammen, nyde samværet og udveksle erfaringer med de andre deltagere. Derfor anbefaler vi familierne at ankomme fredag eftermiddag eller aften og her deltage i det sociale samvær. Allerede lørdag morgen efter morgenmaden starter programmet.
 
Lørdag den 10. april:
Kl. 08.00 – 09.30: Fælles morgenmad for alle
Kl. 09.30 – 09.45: Velkomst og orientering om weekendens program
Kl. 10.00 – 12.00:KUN FOR VOKSNE Oplæg ved Birgitte og Poul Nygaard
“At leve i en familie med et alvorligt sygt barn” Åbenhed, søskende, parforhold, adfærd
Når et barn rammes af kræft, rammes hele familien, og den bliver pludselig stillet overfor en lang række nye krav og udfordringer.
Det gælder både for familien som helhed og til de enkelte medlemmer af familien.
Hvordan påvirker alt dette parforholdet og forældrerollen, det syge barn og de raske søskende? Birgitte Nygaard er pædagog og familieterapeut. Hun har altid arbejdet med børn og familier, der har brug for særlig omsorg, og har bl.a. arbejdet på Onkologisk Børneafdeling på Aalborg Sygehus. Birgitte Nygaard har endvidere ledet sorggrupper for børn og for hele familien og etableret kurser for par og familier med syge børn.
Sammen med sin mand Poul Nygaard, der er praktiserende læge, tilrettelægger Birgitte Nygaard kurser og holder foredrag.
 
Kl
. 10.00 – 12.00:KUN FOR BØRN:
Vi laver piratting. Nogle med klap for øjet, andre får et flot sørøverskæg eller noget helt tredje. Hvis I allerede har noget piratudstyr på loftet, må I hjertens gerne medbringe dette.
 
Pasningsgaranti De allermindste kan ikke finde ud af det med en klap for øjet. De får heller ikke noget ud af at komme med forældrene til foredrag. Og hvis de alligevel kommer med, så får forældrene i hvert fald ikke noget ud af det.
Derfor er der i weekenden indført pasningsgaranti for de mindste. Det betyder, at kærlige hænder vil passe godt på de små poder, mens forældrene er optaget af andre vigtige emner.
 
Kl. 12.30 – 13.30: Fælles frokost for alle Måske børn ét sted og voksne et andet.
Kl. 14.00 – 16.30: Workshops for de voksne Med udgangspunkt i formiddagens oplæg.
Kl. 14.00 – 16.30: Børnene tager på skattejagt
Kl. 16.00 – 18.00: Afslapning for alle
Kl. 18.30 – ?:
Fælles middag for alle For pirater på langfart er middagen dagens højdepunkt. Om denne middag også bliver det, må stå hen i det uvisse, men for at gøre det muligt, har tryllekunstneren Jesper Grønkjær lovet at komme med sit trylleshow. Her er det til gengæld garanteret, at publikum bliver tryllebundet!
Appetitten bliver helt sikkert også skærpet, når der under middagen bliver serveret musikalsk underholdning med sprød taffelmusik. Det er dog ikke musiceren ved Livgardens Musikkorps, som denne dag er engageret til en royal begivenhed andet steds.
Efter middagen fortsætter den musikalske underholdning, bl.a. med sanglege etc.
 
Kl. ?: Godnat og tak for i dag. Ingen kender dog dagen, før natten er omme.
 
Søndag den 11. april:
 
Husene skal være forladt og udcheckning sket inden kl. 11.00.
Med et lille hurtigt blik på dagens program vil det måske være en god idé at pakke sammen inden morgenmaden.
 
Kl. 08.00 – 9.30: Fælles morgenmad for alle Kl. 10.00 – 12.00: Foredrag ved filosof John Engelbrecht “Livsmod i modvind!”
At finde livsglæden, det gode humør og visdommen i hverdagen Sigtet med foredraget er at vise de rige muligheder, der med udgangspunkt i positiv tænkning måske kan ændre mismod til livsmod og omskabe modvind til fremdrift.
Sæt noget ind på din glædeskonto! Om humor som åndens solskin og svømmebæltet, der giver opdrift på livets hav. Om humor som en elastik af solidaritet og tilgivelse.
Selvom livet ikke er lutter lagkage, og selvom familien er ramt af en livstruende sygdom, så er det vigtigt at finde livsglæden.
Om livsglædens nødvendighed, om livsmod og langsomhed. Kom og få fornyet og forynget dit livssyn. Kom og få ideer til et mere kreativt og farverigt liv.
 
Kl. 10. 00 – 12.00: Børneprogram
Kl. 12.30 – 13.30: Fælles frokost for alle
Selv om det er sidste faste programpunkt før hjemrejse, er det ikke ensbetydende med, at klemmerne skal ned i en fart. Tværtimod vil snakken  sikkert gå livligt, og det bliver interessant at se, om en klokketime er tilstrækkelig.
 
Kl. 13.30 – 14.00: Farvel og mange tak for denne gang
Hjemrejse i eget tempo
 
Vi garanterer for, at ovenstående datoer holder, men tidspunkterne er p.t. kun vejledende.
 
Tilmelding Sekretariatet skal have modtaget familiens tilmelding senest den 19. februar. Efter tilmelding vil hver familie modtage alle de praktiske oplysninger, ingen kan undvære.
Foreningen lægger op til årtiets første og hidtil største Piratweekend, og I bedes tilmelde jer hurtigst muligt.
 
Med venlig hilsen,
Familier med kræftramte børn
Læs mere om Middelfart Resort & Kongrescenter her
 
Download invitation og tilmeldingsblanket som PDF her
 
Tilmeld aktivitet
Tilbage til oversigt

Detaljer

Dato:
9 april, 2010
Pris:
Gratis

Arrangør