Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søskendeweekend

23 april, 2010

Gratis

Hurra! En forældrefri weekend! Nu skal du igen pakke rygsækken, kridte skoene, huske tandbørsten og glæde dig til en af årets store begivenheder. Du skal sammen med en masse andre søskende til Billund, og her venter der jer en forfærdelig masse hygge-nygge i LEGOLAND Village, aktiviteter, samvær(d) og forkælelse, som du ikke må fortælle dine forældre om, når du kommer hjem.
 
Nu er du forhåbentligt blevet lidt nysgerrig, så læs bare videre. Men kun hvis du er mellem ca. 8 og 15 år og har eller har haft en bror eller søster med en kræftsygdom.
Du skal også have fået fri fra weekendens hjemlige pligter som avisudbringning, havearbejde, hundefodring og luftning, lektielæsning, oprydning på værelset, familiebesøg, opvask, hirseophængning og vandskift i undulatburet samt pasning og underholdning af de mindre søskende.
Du skal med andre ord være helt frisk og udhvilet, for der venter dig et meget hårdt program, som alle de helt gamle over 15 år vil få aldeles åndenød af. Derfor bliver de da heller ikke inviteret med denne gang!
 
Er du klar til den store rejse fredag den 23. april og kan du holde dampen oppe helt til søndag eftermiddag den 25. april?
 
Så er der søskendeweekend med alt til faget hørende i LEGOLAND Village, Ellehammers Alle 2, 7190 Billund.
 
Hvad er en søskendeweekend? Måske har du været med før, men har du ikke, kan vi fortælle dig, at det er en weekend med et program, som dine forældre nok helst ikke skal se.
Du vil kun få livretter at spise, du kommer sent i seng, og du står sent op. Slik og cola i kilo- og litervis vil stort set være til fri disposition hele weekenden, og ghettoblasteren bliver skruet en ekstra tak opad om aftenen. Ta’ bare selv nogle CD’ere med.
Der er voksne til stede, som sørger for, at du ikke medbringer vækkeur, at du kun får lækker mad, og at programmet bliver fyldt ud med grænsenærmende aktiviteter.
 
Når du ikke spiser livretter eller slik, er der masser af tid til at snakke med andre søskende, som er eller har været i samme situation som dig. Og det er altid godt at snakke med nogen, som selv har prøvet det hele.
Om lørdagen får du oven i købet mulighed for at snakke med en psykolog, der har meget stor erfaring med raske søskendes problemstillinger.
 
Ordensregler Dem er der til gengæld ikke ret mange af. Men du skal naturligvis være sød og rar overfor dem, der er yngre end dig selv, og du skal prøve at behandle de voksne pænt. Du skal også børste tænder mindst to gange om dagen, gerne flere, hvis du kigger ekstra dybt i alle slikfadene.Her er en skitse til noget, der ligner et program:
Det er vigtigt, at du er frisk og veludhvilet, når du ankommer. Det er du til gengæld ikke, når du skal hjem!
 
Fredag den 23. april Mellem kl. 17.00 og 18.00 sætter dine forældre – eller en anden til dagen passende transportmulighed – dig af på LEGOLAND Village, Ellehammers Alle 2, 7190 Billund.
Du giver dem du kender en “high five”, og stikker dem du aldrig har set før et smil og et “goddaw”. – Du sender herefter dine forældre af sted hjemad så hurtigt som muligt. Hvis du (dine forældre) ikke har mulighed for at sørge for transport hele vejen til og fra LEGOLAND Village, vil Foreningen sørge for, at du kan blive afhentet og bragt til Vejle Banegård med Foreningens egen bus eller bekvem æselkærre.
Husk at sætte et kryds på tilmeldingsblanketten, hvis du ønsker at blive hentet på Vejle Banegård om fredagen og bragt dertil igen om søndagen.
Når du efter ankomsten er krydset af på det uundværlige checkskema, finder du din egen himmelseng og smider kækt toilettasken ud på badeværelset.
Så vil der være spisning og spændende sociale aktiviteter. Vi går i seng ved sengetid!!! (god planlægning, ikke?).
 
Lørdag den 24. april Vi står op, når det er morgen i (igen fornuftig planlægning!) og får et rigtig solidt morgenmåltid (dog uden slik og cola!).
Herefter kommer du på et af to hold. Det ene hold får en gruppesnak med en erfaren psykolog, det andet skal en tur i Billund Bad. Efter frokost bytter de to hold.
Før og efter samtalerne står næsten alle faciliteter i LEGOLAND Village til fri rådighed, og afhængig af vejret er der masser af inden- og udendørs aktiviteter. Her er bare et udpluk af alt det, du kan forlyste dig med: Minigolfbaner, 4-W-Motocrossbane, El-biler, Ponyridning, Minizoo, Spaceballs, Hoppepuder, Aktivitets- og legepladser.
Så gå bare i gang med krum hals! Lørdag aften står den naturligvis på flere livretter, slik, sodavand og samt aktiviteter med konkurrencer og socialt hygge.
Vi går i seng, når vi bliver trætte!! (god planlægning, ikke?).
 
Søndag den 25. april Efter endnu en slikfri morgenmad skal der også lige være tid til at pakke toilettasken. Så går turen ellers til LEGOLAND, hvor vi skal hygge os nogle timer i lettere overvåget samvær med de voksne.
Vi slutter her kl. 15.00, og hvis du er blevet kørt til Billund af dine forældre, skal de afhente dig ved indgangen til LEGOLAND. Det er nok en god idé, hvis du kan blive transporteret hjem i en sovevogn. For det bliver med garanti en weekend med fuld fart over feltet.
 
Hvad skal du gøre NU? Udfyld tilmeldingsblanketten og få dine forældre til at sætte et kryds et eller andet sted. Derefter skal du straks sende den til Sekretariatet inden lørdag den 20. marts, men det kan sådan set slet ikke gå hurtigt nok.
Der er god plads i LEGOLAND Village, alligevel er der dog grænser! – Men, hvis du er blandt de hurtigste til at sende din tilmelding, kan du selvfølgelig være ganske sikker på at være blandt de heldige, der kommer med.
Eksakte tider og andre praktiske oplysninger følger en uges tid før aktiviteten.
 
Med venlig hilsen og på gensyn til en forrygende søskendeweekend,
Familier med kræftramte børn
Download invitation og tilmeldingsblanket som PDF her

Læs mere om Legoland-village her og se video her

Læs mere om hele LEGOLAND her og Billund-bad her
 

Detaljer

Dato:
23 april, 2010
Pris:
Gratis

Arrangør