Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sejltur på Silkeborgsøerne

4 september, 2016

[cmsms_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_overlay_opacity=”50″ data_color_overlay=”#000000″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_bg_color=”#ffffff” data_color=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]
Det midtjyske søhøjland er nok et af de absolut allersmukkeste områder i Danmark. Her snor Gudenåen, Danmarks eneste flod, sig idyllisk gennem både byer og de store skovområder med en meget afvekslende flora og fauna.
Hvor Gudenåen breder sig, bliver den til store søer, og både på floden og i søerne har man i århundreder nydt at sejle og glædet sig over den pragtfulde natur.
Søndag den 4. september byder ‘Familier med kræftramte børn’ atter en gang på en herlig og ganske gratis sejltur med Hjejleselskabets største turbåd M/S Mågen.
Mågen ‘letter’ fra havnepladsen i Silkeborg kl. 10.00 med kurs mod Julsø.
Undervejs cruiser Mågen gennem Brassø, Borre Sø og Julsø med udsigt til lokaliteter som Indelukket, De Små Fisk og Brillerne.
Frokost ved Himmelbjerget
Når Mågen lægger til ved Hotel Julsø, kan deltagerne lige nå at sondere terrænet, før der ca. kl. 12.00 bydes på en rigtig dejlig frokostbuffet på hotellet.
Efter frokosten vil der for de traveglade være tid til at bestige Himmelbjerget og nå op til tårnet og tilbage. Vi vil sørge for transportmulighed hertil for de få gangbesværede.
Man kan også vælge at nyde en kop kaffe eller en fadøl på hotellets terrasse, gå en lille tur eller måske få en ekstra lille sejltur på Julsø med Mågen.
Kl. 14.30 går turen for alle deltagere tilbage fra Hotel Julsø til havnen i Silkeborg, hvor Mågen atter lægger til kaj kl. 16.00.
M/S Mågen har plads til max. 120 passagerer, så hvis familien ønsker en dejlig dag på Silkeborgsøerne og i naturen, er hurtig tilmelding med sikkerhed påkrævet.
Alle er naturligvis velkomne, men i tilfælde af overtegning, vil Foreningen prioritere deltagelse af medlemsfamilier, som har det største behov for at komme lidt væk hjemmefra, dvs. primært familier, der har et barn i behandling og som er underlagt gældende isolationsregler. Disse kan fuldt ud overholdes ombord, da vi har hele skibet for os selv. Det kan de også på Hotel Julsø, hvor vi nyder frokosten i separate lokaler.
Med venlig hilsen og velkommen ombord
søndag den 4. september kl. 10.00 – 16.00
Familier med kræftramte børn
Gudenåen er trods sit navn Danmarks eneste flod og er med hele sine 176 km også Danmarks længste vandløb. Den har sit udspring 65 meter over havet i Tinnet Krat nordvest for Tørring, og den afvander et areal på størrelse med Fyn.
Fra oldtiden har Gudenåen været en af Jyllands hovedveje til transport af varer og mennesker. Der er fundet vidnesbyrd om pramfart i 1400-tallet, og i begyndelsen af 1800-tallet anlagde man den første træksti, hvor pramdragerne trak prammene med tove. Stien eksisterer stadig, og på en tur ad trækstien kan man opleve et rigt dyre- og planteliv.
[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Detaljer

Dato:
4 september, 2016

Arrangør