Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Oplev magien på Egeskov Slot

9 september, 2017 - 10:00 - 16:00

Blandt Danmarks mange slotte er Egeskov Slot midt på Fyn nok det mest eventyrlige. Det har mere end 460 års historie bag sig, men er stadig i allerhøjeste grad levende. Kom, oplev og mærk alle de herligheder og hemmeligheder, slottet byder på. Alt det finder I på slottet, i den store park og i de mange udstillinger. Overalt er der oplevelser og sanseindtryk for hele familien.
Porten til Egeskov bliver åbnet kl. 10.00, hvor både ’Familier med kræftramte børn’, og Egeskovs personale står klar til at tage imod. Når først I er kommet igennem indgangsportene, er der adgang til alt på Egeskov. Alle aktiviteter er frit tilgængelige og gratis, bortset fra segwaykørsel og kørsel i hestevogn, hvor man selv må betale.

Egeskov Slots mange tilbud

Slotshaven
Den store og prisbelønnede, historiske have på 20 hektar er i verdensklasse, og den overrasker med mange og varierede oplevelser. Haven står flot og frodig i september.
10.000 m2 udstillingsbygninger
Egeskov Slot har Danmarks største samlinger af veteranbiler, -fly, cykler, motorcykler og meget mere. Der er noget for enhver smag og interesse, når man bevæger sig rundt i de mange udstillinger. Falck har også sit helt eget museum, som er et besøg værd. Her kan man se tilbage på redningsvirksomhedens historie og opleve, hvordan Falck-bilerne har skiftet udseende igennem tiderne. I 2017 fejrer Egeskov Veteranmuseum 50 års jubilæum. Det markeres med en ny udstilling i et nyrenoveret museum. En meget interessant udstilling for alle, også for ikke- bilentusiaster.
Slottet
Egeskov Slot er Europas bedst bevarede vandborg, hvor grevefamilien Ahlefeldt bor. Slottet gemmer på megen historie, som man inde på slottet kan få indblik i. Selve slottet åbner kl. 11.00 og er desværre ikke kørestolsvenligt, da bygningen er fredet og derfor ikke må ændres.
Legeskoven
En Danmarks bedste og største legepladser byder på mange udfordringer. TreeTop Walking, hvor man vandre rundt i 10-15 meters højde. I den store labyrint kan hele familien sammen prøve at finde ind til centrum, eller man kan konkurrere indbyrdes om at komme først. På Oldefars-Legeplads er det bedstefar, som går forrest og viser de populære lege fra sin barndomstid.
Segwaybanen har ridder tema – og børnene vil helt afgjort også elske den store Kompan legeplads, der ligger smukt placeret i skoven. Der findes udfordringer og aktiviteter for hele familien overalt i legeskoven.
Gratis picnicpose
Deltagelse i arrangementet er helt gratis, og når sulten nærmer sig, er FMKB vært ved en dejlig picnicpose til alle deltagere. Picnicposen bliver udleveret mellem kl. 12 og 13 og indeholder en sandwich, frugt, vand, kage og bon til varme drikke/slotsice. Måltidet kan herefter indtages, når man ønsker – der er mange overdækkede steder rundt på Egeskov, hvor picnicposen kan nydes.
Hvem kan deltage
Alle kræftramte børn og unge samt deres familier fra hele Danmark er velkomne.
Dvs. børn og unge, der har eller har haft kræft og deres raske søskende samt deres forældre kan deltage. Det er ligeledes besluttet, at bedsteforældrene til de syge børn meget gerne må inviteres med til denne aktivitet.
De i relation til isolationsbestemmelserne ”godkendte” besøgsvenner (børn) er også velkomne til at deltage i arrangementet. Invitationen gælder også personalet på alle hospitalsafsnit, ambulatorier, institutioner m.v., der har relation til behandlingen af kræftsyge børn og unge.

Detaljer

Dato:
9 september, 2017
Tidspunkt:
10:00 - 16:00

Sted

Egeskov Slot
Egeskov Gade 18
Kværndrup, 5772 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
62271016
Se Sted hjemmeside

Arrangør