Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Julemarkedet i Hamburg

24 november, 2017 - 26 november, 2017

Storbyer, biler og masser af kultur, juletraditioner og ca. 83 millioner indbyggere er blot noget af det Tyskland rummer. Og nu har du mulighed for sammen med FMKB at opleve et mylder af det hele i storbyen Hamburg.
Tyskland er nemlig meget mere end motorvej, øl og pølser. Det store land har en særdeles stor betydning for Europa, og det tyske sprog kan være med til at sikre dig drømmejobbet. Og så elsker tyskerne deres mange juletraditioner.
Lær lidt Deutsch
Nogle af disse traditioner har du mulighed for at komme ned at opleve i weekenden den 24. – 26. november, hvor vi starter med nummerpladequiz i bussen til Hamburg. Kommer bilen med kendingsbogstaverne KO fra Koblenz eller Konstanz?
I Hamburg er der indkvartering på vores hotel, og så er der rundvisning i Hamburg, hvor du vil lære om landet, byen og den tyske kultur. Undervejs sniger der sig helt sikkert nogle tyske ord ind, så du bl.a. selv kan bestille din aftensmad.
På Weihnachtsmarkt
Lørdag besøger vi Hamburgs store og traditionsrige julemarked, og du kommer på ”Hamburg-skattejagt” med poster, som skal findes i hele byen.
Det største julemarked i Hamborg med flere end 3 mill. besøgende hvert år er placeret på pladsen ved byens smukke rådhus. Her er der opstillet ca. 150 smukt dekorerede boder, der danner en vinterlandsby, hvor der bliver solgt alt fra træudskæringer, honningkager, keramik, smykker, slik, pølser og masser af andet mad. Og selvfølgelig Hamburgs specialitet, brændte mandler.
Lørdag eftermiddag er der tid til at købe souvenirs og måske de første julegaver, inden der lørdag aften er ”tysker-quiz” på hotellet.
Vi når grænsen
På vejen hjem søndag holder vi en kort pause i en af grænsebutikkerne, hvor du kan købe mandler, Nutella og andre godter til den søde decembertid.
FMKB glæder sig til at vise dig Hamburg og jule med dig – så skynd dig at sende din tilmelding, da der kun er et begrænset antal pladser til rådighed.
Familier med kræftramte børn: Århusvej 51, 8643 Ans By, Tlf.: 8694 6930, E-mail: info@fmkb.dk
Praktische Informationen:
Hvem kan deltage?
Selvhjulpne unge mellem ca. 14 – 20 år, som har eller har haft en kræftsygdom.
Tilmelding
Tilmeldingen sker ved at udfylde og indsende tilmeldingsblanketten eller ved at sende en mail til info@fmkb.dk, hvor ALLE de ønskede oplysninger skal medsendes.
Sidste tilmelding er fredag den 27. oktober.
Sted
Hamburg (navn og adresse på hotel følger senere).
Tidspunkt
Fra og med fredag den 24. november til og med søndag den 26. november
– så husk at få fri fra skole fredag den 24. november.
Transport
Vi kører samlet i bus, og der vil være opsamling i Aarhus, Vejle og Fredericia.
Præcise tidspunkter og opsamlingssteder følger, men du skal sørge for at kunne tage af sted allerede om formiddagen.
Husk på tilmeldingsblanketten at anføre, hvor du vil stige på bussen!
Pris
Det er helt og aldeles GRATIS at tage med på denne fantastiske julemarkedstur.
Dog skal du selv betale for dine brændte mandler, souvenirs, Nutella og andre indkøb – også ved grænsen.
Pakkeliste
En weekend-taske med tøj efter gældende vejrforhold.
HUSK gyldigt pas!
I god tid før weekenden vil du modtage du en mail med opsamlingssteder og tidspunkter herfor samt hoteladresse etc. og yderligere nødvendige praktiske informationer.

Detaljer

Start:
24 november, 2017
Slut:
26 november, 2017

Arrangør