Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fornøjelser i forårsbiffen

9 marts, 2013

Gratis

Selv om fladskærmene bliver større og større, og hjemmebiograferne holder deres indtog i de danske hjem, er der ikke noget som at komme i biografen og se en rigtig god film sammen med en masse andre.
 
Det får hele familien nu atter lejlighed til, når ‘Familier med kræftramte børn’ inviterer indenfor i biografmørket til de kæmpemæssige lærreder i Foreningens helt egne “hjemmebiografer” i Danmarks fire største byer.
 
Det gode samarbejde med Nordisk Film Biografer fortsætter heldigvis også i 2013, og lørdag den 9. marts står der atter gode og sjove premierefilm på programmet. Så find frem til Falkoner Biografen i København eller BioCity i Odense, Aarhus og Aalborg og nyd en af to herlige film!
 
Vi byder på to film, der bliver vist samtidigt, og alle i familien må derfor vælge.
 
Den ene film er “Otto er et næsehorn”, en herlig animationsfilm for de mindste. I den anden film “Vilde Rolf” for de unge skal den upopulære Rolf forsøge at gøre en fejl god igen, så alle spil i spillehallen fungerer.
 
Lukkede særforestillinger
Alle forestillingerne er lukkede særforestillinger, hvor der kun er adgang for inviterede af ‘Familier med kræftramte børn’, og derfor kan børn i isolation også trygt være med.
 
Bedsteforældre, andre nære pårørende og børnekræftafdelingernes personale er også velkomne, helt og aldeles gratis. – Der er god plads til alle!
 
Vi understreger dog, at deltagelse kun er for personer, der ikke på nogen måde udgør en smitterisiko for børn i kræftbehandling.
 
Hvor og hvornår vises filmene?
 
København kl. 10.00: Falkoner Biografen, Sylows Allé 15 (2000 Frederiksberg C)Odense kl. 09.00: BioCity Odense, Odense Banegård Center (speciel indgang)Aarhus kl. 10.00: BioCity Aarhus, Skt. Knuds Torv 15Aalborg kl. 10.00: BioCity Aalborg, John F. Kennedys Plads
 
I alle biograferne åbnes dørene ca. halv time før filmene starter, så der bliver tid til at forsyne sig med lidt slik, sodavand, popcorn og alle de andre vente- og filmgodter.
 
“Otto er et næsehorn” varer 1 time og 30 min., og “Vilde Rolf” varer 1 time og 48 min. – dertil kommer naturligvis reklamer og trailers.
 
Billetter og et par praktiske oplysninger bliver tilsendt nogle dage før filmene ruller hen over lærredet. Men husk nu familiens tilmelding, som skal være modtaget hos Foreningens Sekretariat senest onsdag den 27. februar. – Hurtig tilmelding tilrådes!
 
Med venlig hilsen – og rigtig god biftur til alle,

Familier med kræftramte børn

 
Lidt om de to film?

 
Den ene film:

Otto er et næsehorn

I “Otto er et næsehorn” er Topper en optimistisk og fantasifuld dreng – endda lidt for fantasifuld, for ingen tror på hans ofte ret usandsynlige historier. Da han en dag finder en gammel blyant, sker noget så fantastisk, at ikke engang Topper ville have fundet på det. Blyanten viser sig at være magisk, så da Topper og hans kammerat Viggo tegner et kæmpe næsehorn hjemme på væggen i stuen, bliver dyret rent faktisk levende!
Næsehornet døbes straks Otto, og de to drenge er svært begejstrede for deres nye kæledyr. Men at bo i en lejlighed på anden sal med et gigantisk og sultent næsehorn er dog langt sværere end forventet.
“Otto er et næsehorn” er baseret på Ole Lund Kirkegaards elskede børnebog fra 1972. Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1983 af Rumle Hammerich og med bl.a. Axel Strøbye på rollelisten.
Denne animerede udgave er tegnet i samme stil som de to andre af Kirkegaards filmatiseringer, nemlig “Orla Frøsnapper” (2011) og “Gummi Tarzan” (2012).
 
Følgende populære skuespillere har lagt stemmer til filmen: Lasse Kamper, Lars Brygmann, Lars Knutzon, Tommy Kenter, Bodil Jørgensen, Helle Dolleris, Søs Egelind, Kaya Brüel og Tom Jensen.
 
 
 
Den anden film:

Vilde Rolf
I Disney-animationsfilmen ‘Vilde Rolf’ er titelpersonen Rolf hovedfjenden i et arkadespil, og han drømmer om at være lige så elsket og beundret som sit spils perfekte helt, Fiks-det Felix Jr. Men Rolf er upopulær, for ingen elsker skurken.
Men da der udkommer et nyt, lynhurtigt skydespil med den iskolde og barske Sergent Calhoun, ser Rolf det som sin fribillet til et nyt og lykkeligt liv som helt.
Rolf sniger sig ind i spillet med en meget enkel plan – at vinde en medalje. Men ved et uheld kommer han til at slippe en dødsensfarlig computerspilsuperskurk løs, som snart ikke alene truer spillet, men også alle andre spil i spillehallen. Nu er det op til Rolf at gøre sin fejl god igen og redde dem alle.
Disney står bag denne animerede familiefilm, der nostalgisk inddrager klassiske spilfigurer som Bowser (fra ‘Super Mario Bros.’), M. Bison (fra ‘Street Fighter II’) og Sonic the Hedgehog i små gæsteroller.
 
“Vilde Rolf” er nomineret til en Oscar for Bedste animerede film.
 
Danske stemmer: Nikolaj Steen, Mads Knarreborg, Christiane Schaumburg-Müller, Andrea Vagn Jensen, Anna David, Jakob Stegelmann.

Detaljer

Dato:
9 marts, 2013
Pris:
Gratis

Arrangør