Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Folk og røvere i Kardemomme By

10 februar, 2018 - 14:00 - 17:30

Mange kender og husker med glæde Thorbjørn Egners herlige børnebog fra 1955 ’Folk og røvere i Kardemomme By’ med flere folkekære sange som bl.a. ’Røvervise’ (… både Kasper og Jesper og Jonathan) og ’Papegøjen fra Amerika’.
Halfdan Rasmussen har oversat til dansk, og så bliver det ikke meget bedre.
Nu kan alle medlemsfamilier fra ’Familier med kræftramte børn’ opleve denne herlige fortælling som teaterforestilling, der bliver opført lørdag eftermiddag den 10. februar kl. 15.30 i MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37 i Herning.
Vi varmer op fra kl. 14.00
Forestillingen starter kl. 15.30, men allerede fra kl. 14.00 byder ’Familier med kræftramte børn’ i et særskilt lokale på lidt vinterlækkerier til voksne og børn med honningkagemand, sukkerkugler, slikkepind og franskbrød med ost eller rullepølse.
Hertil kan man vælge en øl, sodavand/ kildevand. Til alle børnene er der en brikjuice eller en sodavand.
Under og efter måltidet er der naturligvis god lejlighed til at hygge sig med alle de andre publikummer fra Foreningen.
Lukket særforestilling
Kl. 15.30 er alle teatersalens 340 pladser reserveret kun til inviterede af ’Familier med kræftramte børn’. Alle isolationsregler kan således overholdes, og familier med et barn i intensiv behandling kan derfor også trygt deltage.
Vi skal derfor opfordre disse familier til at deltage og få en oplevelse sammen med andre, der er eller har været i samme situation.
Forestillingen
Kardemomme By er en idyllisk by, der ligger så langt borte, at næsten ingen kender den, bortset fra dem der bor der og nogle få andre.
I Kardemomme sker der mange sære ting der, som ikke ses andre steder. Her ligger spaghetti-markerne side om side med senneps-minerne, og i den lille by bor der de mest mærkværdige mennesker og dyr, bl.a. en løve, der elsker flødechokolade.
Der går æsler og kameler rundt i gaderne, og indbyggerne er lykkelige og har det godt med hinanden. Humøret er altid højt, og der er altid noget at råbe hurra for.
Årets højdepunkt er kardemommefesten, hvor byens indbyggere underholder med sang og musik. Desuden optræder bl.a. den talende kamel.
De eneste der ødelægger idyllen er de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan, som Politimester Bastian ikke tør arrestere, fordi de har en løve som kæledyr. De stjæler fra butikkerne og tager under kardemommefesten en tur i sporvognen. Da de for at få en husholderske røver Tante Sofie, kommer de dog ud på for dybt vand. Hun sætter dem alle tre på plads og tvinger dem til at vaske sig med mere. Det bliver for meget for røverne, og de røver Tante Sofie tilbage igen.
Til sidst bliver røverne fanget, da slagteren, bageren og købmanden fandt ud af, at de ville komme. Røverne bliver sat i fængsel og har det bedre end nogensinde hos fru Bastian. Da der udbryder brand i Gamle Tobias’ tårn, bliver røverne lukket ud af fængslet for at hjælpe, og da de redder såvel hans talende papegøje som hans hundehvalp, bliver de som belønning sat på fri fod. Kasper bliver derefter byens brandmajor, Jesper cirkusdirektør og Jonathan bager.
Syng med på alle de kendte sange som bl.a. ’Røversangen’ og ’Papegøjesangen’, når MCH Herning Kongrescenter byder indenfor i den hyggelige og intime stemning på scenen i Teatersalen. – Vi ses i vinterferien!
Hvem kan deltage?
Alle kræftramte børn og unge og deres familier (far, mor og raske søskende) er velkomne. Da vi har såvel hele teatersalen som andre af os benyttede lokaler for os selv, kan også børn og unge i intensiv behandling trygt deltage.
Bedsteforældrene må også meget gerne deltage denne dag, ligesom de i relation til isolationsbestemmelserne ”godkendte” besøgsvenner (børn) er velkomne til at deltage i arrangementet.
Invitationen gælder også personalet på alle hospitalsafsnit, ambulatorier, institutioner m.v., der har relation til behandlingen af kræftsyge børn og unge. Man behøver altså ikke være medlem af ’Familier med kræftramte børn’ for at kunne deltage.
Som altid skal vi dog gøre opmærksom på, at det ikke er hensigtsmæssigt at deltage, hvis man på nogen måde udgør en smittefare over for børn i behandling for kræft.

Detaljer

Dato:
10 februar, 2018
Tidspunkt:
14:00 - 17:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Danmark

Arrangør

FMKB
Telefon:
8694 6930
E-mail:
info@fmkb.dk
Se Arrangør hjemmeside