Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FMKB i Experimentarium

13 oktober, 2012

Gratis

Hvis der er nogen i familien, der gerne vil vide, hvordan hele kloden fungerer, skal der allerede nu sættes et stort X ved lørdag den 13. oktober.
Ved et lukket arrangement i Experimentarium folder naturvidenskab og moderne teknik sig ud i fuldt flor. Og I kommer til at befinde jer midt i det hele.
Her kan man prøve mere end 300 interaktive opstillinger, der er sjov og leg for børnene og masser af forundring for de voksne. Man behøver ikke at være fysikprofessor for at deltage, tværtimod. Men alle bliver sjovt nok klogere.
 
Arrangementet er udelukkende for inviterede af ‘Familier med kræftramte børn’, og derfor kan alle medlemsfamilier med et barn i intensiv behandling også trygt deltage.
 
Foreningen arrangerer også gratis fælles bustransport fra Odense, så hverken Store­bæltsforbindelse, bilkøer og en benzinpris på 14 kroner pr. liter skal afholde nogle familier fra at deltage. Se mere om fælles bustransport på næste side.
 
Oplev nogle timer, hvor leg, morskab og overraskelser pirrer nysgerrigheden.
I Experimentarium er naturvidenskab og teknik til at tage og føle på, og vi får mulighed for at lave spændende eksperimenter med direkte fysisk kontakt med videnskaben.
 
Ja, det er ligefrem meningen, at man rører ved og bruger udstillingerne.
 
Alt foregår naturligvis på et fagligt og pædagogisk niveau, hvor mænd og kvinder og piger og drenge i alle aldersklasser med stort udbytte kan være med.
 
Et hav af oplevelser
I særudstillingen ‘Vand – et hav af oplevelser’ kan du få en knastør rusketur i det våde element. Oplev også det store sus, når du surfer ned af den gigantiske surf­bølge, som Experimentarium er det første science center i verden til at præsentere.
 
Dinosaurerne
I en anden særudstilling indtager dinosaurerne Experimentarium. Gå på opdagelse i et 800 m2 dinosaurunivers med dinosaurer, skeletter og knogler i et livagtigt miljø. Følg sporet til dinosaurernes forunderlige verden, hvor du kan opleve deres liv helt tæt på.
 
Gennem den fysiske kontakt med udstillingerne og brug af alle sanser opnår man en større forståelse for mange af naturvidenskabernes og teknikkens mysterier, og det er vel ikke det værste i en verden, hvor den teknologiske udvikling raser af sted og gårs­dagens nyskabelser er morgendagens museumsgenstande.
 
Forbered evt. besøget ved at kigge på: www.experimentarium.dk
 
 
Fælles bustransport
Experimentarium ligger i København, og det kan virke for besværligt og noget omkost­ningstungt for deltagere fra Jylland og Fyn at komme helt til Tuborg Havnevej i Hellerup lidt nord for København.
 
Derfor arrangerer Foreningen gratis fælles bustransport fra og til Odense.
 
Fra Jylland kan man således nøjes med at køre til Odense og her stige ombord i bussen.
 
Nærmere informationer om tidspunkter etc. vil blive tilsendt nogle få dage før turen.
 
Foreningens jyske og fynske selvkørende medlemmer kunne jo også benytte efterårs­ferien til at aflægge besøg hos venner og bekendte eller opleve andet i København.
 
Husk under alle omstændigheder at krydse af på tilmeldingsblanketten, om man ønsker at deltage i fælles transport eller vælger at køre selv.
 
Aftenens program:
Kl. 17.45 – 18.00  Dørene åbner. Ankomst.
Kl. 18.00 – 18.15  Velkomst.
Aftenens vært fortæller om, hvad I kan opleve i løbet af aftenen.
 
Kl. 18.15 – 21.00
Besøg i udstillingerne med vejledning og demonstrationer ved Experimentariums guider.
 
Kl. 19.00 – 20.00
Spisning. Konstruer din egen eksperimentelle burger.
Brug alle dine sanser og fyld en lækker bolle med alt det, du selv tror, smager dejligt sammen.
Hertil serveres ovnbagte kartoffelbåde + en øl eller vand.
NB! Deltagerantal og antal af borde/ stole er ikke helt i balance, og derfor vil spisningen foregå i flere hold.
 
Kl. 21.00
Tak for en spændende aften, kom godt hjem og undlad at eksperimentere med hastighedsgrænserne.
 
Ta’ hele familien (far, mor, det syge barn, raske søskende og bedsteforældre) med til Tuborg Havnevej 7 i Hellerup lørdag den 13. oktober og få en eventyrlig oplevelse med bl.a. hovedudstillingens ca. 300 interaktive opstillinger.
 
Arrangementet er forbeholdt deltagere, der er inviteret af ‘Familier med kræftramte børn’. Medlemskab af Foreningen er ikke nødvendigt, med deltagelse forudsætter, at man ikke udgør nogen smitterisiko for børn i kræftbehandling.
 
Udfyld tilmeldingsblanketten hurtigst muligt og send den til Foreningens Sekretariat senest tirsdag den 25. september.
 
Nogle dage før arrangementet vil alle tilmeldte deltagere modtage adgangsbilletter m.v., som skal medbringes.
 
 
Med venlig hilsen og på gensyn,
Familier med kræftramte børn

Detaljer

Dato:
13 oktober, 2012
Pris:
Gratis

Arrangør