Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

En dejlig dag på Bakken

1 september, 2018 - 11:00 - 22:00

Sammen med fortegnelsen over årets tidsinddeling, kirkelige højtider, astronomiske observationer, tidevand m.m. skal almanakkens kalender for 2018 også indeholde et stort kryds ved lørdag den 1. september.
Denne dag er ’Familier med kræftramte børn’ og A/S Dyrehavsbakken glade for igen i år at kunne invitere alle familier med kræftramte børn fra hele landet til en dejlig og næsten helt og aldeles omkostningsfri dag i verdens ældste forlystelsespark.
Dyrehavsbakken eller i folkemunde blot Bakken blev grundlagt for mere end 430 år siden med Kirsten Piils Kilde som det strømmende ophav. Folk valfartede til kilden, og det gjorde også gøglere og andet godtfolk, der gerne ville underholde den helt store menneskemængde.
I dag er Bakken et fornemt eksempel på ægte, dansk folkelighed, men Kirsten Piil ville nok have haft svært ved at forestille sig, at hun med sin opdagede kilde såede det første kim til den forlystelsespark, vi kender i dag med masser af forlystelser og hyggelige spisesteder.
Siden åbningen den 30. april 2015 af en tro kopi af Korsbæk, har Bakkens gæster nær indgangen kunnet besøge byen, som vi kender den fra Lise Nørgaards TV-serie.
I Korsbæk på Bakken er intet overladt til tilfældighederne. Mange års forberedelser er gået forud for åbningen af den gamle Matador-by, og alt fra lysestager og tallerkner, til beklædning og interiør er tro mod serien Matador samt perioden omkring selve Matador – nemlig Danmark i 1920’erne og 1930’erne.
En gratis dag på Bakken
Entré til Bakken har altid været gratis, og så er det ellers bare om at komme ind og boltre sig i parkens mange forlystelser, caféer, ishuse osv. Og Korsbæk naturligvis.
Fra Bakkens Friluftsscene bliver der budt velkommen kl. 11.00 med efterfølgende underholdning af multientertaineren Mek Pek. Bakkens forlystelser og boder er åbne fra kl. 12.00 – 22.00, men deltagerne er velkomne til at ankomme og gå, når de ønsker.
Vi vil dog henstille til, at alle deltagere ankommer senest kl. 12.30.
I tidsrummet mellem kl. 11.45 og 12.30 bliver der nemlig udleveret gratis turbånd ved Bakkens Friluftsscene. Turbåndet giver fri adgang i løbet af dagen til alle Bakkens kørende forlystelser.
Mellem kl. 12.00 og 15.00 bliver der serveret et rigtigt lækkert måltid i ikke mindre end tre af Bakkens gode restauranter.
Program:
Kl. 11.00: Fælles velkomst ved Bakkens Friluftsscene. Bakkens Pjerrot og FMKB byder velkommen, og derefter underholder Mek Pek, som de fleste børn kender fra TV og utallige shows over det ganske land.
Mek Pek har gennem årene skabt et solidt image som børnenes ven. Med en ganske udsædvanlig energi, humor og oprigtig glæde underholder han børn, deres forældre og alle andre barnlige sjæle.
Kl. 11.45 – 12.30: Der udleveres gratis turbånd til alle de kørende forlystelser ved Bakkens Friluftsscene.
Kl. 12.00 – 15.00: ’Familier med kræftramte børn’ er vært ved et gratis måltid i en af nedenstående restauranter, der i dette tidsrum er reserveret udelukkende til inviterede af ’Familier med kræftramte børn’:
Restaurant Cæsars Palads
Restaurant Røde Port
Restaurant Hvide Hest
I alle tre restauranter vil der blive serveret den samme store lækre Familiebuffet. Deltagerne vil blive delt op i hold med spisning på forskellige tidspunkter. Det sker af hensyn til restauranternes kapacitet.
Hvem kan deltage?
Lørdag den 1. september er Bakken også åben for andre gæster, men da de fleste aktiviteter foregår udendørs, og da vi spiser i lokaler, som vi har helt for os selv mellem kl. 12.00 og 15.00, er risikoen for smitte begrænset.
Alle kræftramte børn og unge samt deres familier fra hele Danmark er velkomne. Dvs. børn og unge, der har eller har haft kræft og deres raske søskende samt deres forældre kan deltage. Det er ligeledes besluttet, at bedsteforældrene til de syge børn meget gerne må inviteres med til denne aktivitet.
De i relation til isolationsbestemmelserne ”godkendte” besøgsvenner (børn) er også velkomne til at deltage i arrangementet. Invitationen gælder også personalet på alle hospitalsafsnit, ambulatorier, institutioner m.v., der har relation til behandlingen af kræftsyge børn og unge. Man behøver altså ikke være medlem af ’Familier med kræftramte børn’ for at kunne deltage.
Vi håber således, at vi får endnu bedre mulighed for at tilgodese, at specielt de isole­rede børn og deres familier sikres nogle positive fælles sociale oplevelser, som de ellers er afskåret fra i meget lange perioder.
Dog skal vi som altid i forbindelse med Foreningens arrangementer minde om, at del­tagelse af personer, der udgør en smitterisiko over for børn i kræftbehandling, som bekendt ikke er særligt hensigtsmæssigt.
Hvad koster det?
Ingenting. Arrangementet er helt gratis. Dog skal man betale sine egne drikkevarer. Normalprisen for turbånd er kr. 269,00, og normalpriserne for fri adgang til frokostbuffeten er ca. kr. 160,00 for voksne og 85,00 for børn.
Fælles transport
For mange af vores medlemmer fra Jylland og Fyn er Storebæltsbroen stort set umu­lig at forcere uden store omkostninger. Herunder især økonomiske.
Derfor tilbyder Foreningen gratis fælles transport for alle vores jyske og fynske med­lemmer med opsamling i Aarhus, Vejle og Odense.
Nærmere informationer vil blive tilsendt sammen med diverse billetter m.v. nogle få dage før besøget på Bakken. Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten, om man ønsker at deltage i fælles transport eller vælger at køre selv.
Vi gør udtrykkeligt opmærksom på, at vi kun kan garantere deltagelse i fælles transport, hvis man har tilmeldt sig rettidigt. Vi gør ligeledes opmærksom på, at der naturligvis kun vil blive arrangeret fælles transport, hvis der er tilstrækkelig interesse herfor.
Alle i målgruppen, som ikke er medlem af Foreningen, er naturligvis meget velkomne til at deltage i den dejlige dag på Bakken – blot må vi bede disse om selv at sørge for transporten ud og hjem. Deltagelse i gratis fælles transport er således forbeholdt vores medlemmer.
Tilmelding
På grund af sommerferie/industriferie gør vi opmærksom på, at tilmeldings­fristen til dette arrangement skal ske tidligere end sædvanligt, nemlig alle­rede senest fredag den 3. august.
Da det er meget vigtigt både for Bakken og ’Familier med kræftramte børn’ at få alle tilmeldingerne i hus så hurtigt som overhovedet muligt, har vi lavet en lille konkur­rence for de særligt kvikke.
Der vil således blandt alle tilmeldinger, som er indgået senest i løbet af mandagen den 23. juli, blive trukket lod om følgende præmier:
1. præmie: Et rejsegavekort fra Bravo Tours. Værdi kr. 10.000,00
2. præmie: Et gavekort til Scandic Hotels. Værdi kr. 5.000,00
Derfor: Udfyld allerede i dag vedhæftede tilmeldingsblanket og send den til Forenin­gens Sekretariat hurtigst muligt og allersenest fredag den 3. august.
Husk også at krydse af, om man ønsker at deltage i fælles transport eller vælger at køre selv til/fra Bakken.
Familier med kræftramte børn og A/S Dyrehavsbakken håber at se rigtigt mange af Foreningens medlemmer og andre, der har lyst til at nyde en dejlig og spændende dag i Danmarks ældste forlystelsespark.
 
 

Detaljer

Dato:
1 september, 2018
Tidspunkt:
11:00 - 22:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Danmark + Google Maps

Arrangør

FMKB
Telefon:
8694 6930
E-mail:
info@fmkb.dk
Se Arrangør hjemmeside