Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dinosaurer i Cirkusland

16 juni, 2012

Gratis

Som at være der selv
Et team af palæontologer har på baggrund af årtiers forskning opbygget en udstilling med dinosaurer, der i levende live kunne veje op til 50 tons og fouragerede helt oppe i trætoppene i 15 meters højde. Og med rovdyr, der angreb kæmpemæssige byttedyr.
 
“Days of the Dinosaur” er udviklet med den nyeste teknologi, og de flere end fire millioner besøgende, der indtil nu har oplevet udstillingen over det meste af verden, er alle blevet fascineret af den naturtro præsentation af fortidens kæmper.
 
Udstillingens 44 dinosaurer er konstrueret i naturlig størrelse og med animatronic simulation med lyd og bevægelser, der er utrolig virkelighedstro.
 
De alleryngste må nok hellere sidde trygt på armen af far eller mor.
 
Jurassic Park
At bevæge sig gennem udstillingen er som en rejse gennem Jurassic Park, Steven Spielbergs spændende film, som mange har set. Publikum får i “Days of the Dinosaur” en helt unik blanding af oplevelse og oplysning, som intet museum er i stand til at give på samme måde.
 
Leg i Dinoland
Når rundturen i det forhistoriske landskab er ved at være slut, kan børn og voksne udforske dinosaurernes verden i et stort område, hvor man kan prøve at ride på mindre dinosaurer, tegne og farve dinosaurer og grave efter skjulte knogler i den kæmpemæssige sandkasse.
 
“Days of the Dinosaur” vises i en 4.200 m2 stor indendørs udstilling og præsenteres i Arena Cirkusland for allerførste gang i Skandinavien.
 
Meget mere underholdning
‘Familier med kræftramte børn’ har hele dagen til disposition, og hvis man ellers kan løsrive sig fra “Days of the Dinosaur”, tager hele Cirkusland også imod med åbne arme.
 
Her er der masser af underholdning, aktiviteter og forlystelser til den helt store guldmedalje efter nedenstående program:
 
Kl. 10.30 træner Tim Delbosq med cirkusdyr i manegen
Kl. 11.30 boltrer søløverne sig i 500.000 liter vand i det store søløveshow
Kl. 12.30 Suzanne Berdino – Cirkus Landino med artister og tre elefanter
Kl. 13.30 er der ponyridning for børn i manegen
Kl. 14.30 træner Tim Delbosq igen
Kl. 15.30 præsenterer Suzanne Berdino igen Cirkus Landino
Kl. 16.30 er der atter stort søløveshow
 
Sjov i LEGELAND
I det store udendørs Legeland er der desuden mange spændende forlystelser: Togbane, pariserhjul, karruseller, fodboldspil, airhockey og så vandbanen med Funballz. Her kan du gå på vandet uden at blive våd.
 
I Legeland kan børnene også blive klovnesminket, og har du lyst til at prøve et cirkuskostume, foregår det inde i Arenas Cirkus Museum, hvor der også er en modeljernbane, cirkusklenodier, veteranbiler og gamle cirkusvogne at kikke på.
 
Delikat dino-buffet
På et passende tidspunkt byder ‘Familier med kræftramte børn’ på et lækkert måltid, der består af en buffet med forstenede ingredienser. Blandt fossilerne kan man smage det hele eller frit vælge mellem følgende lækkerier:
Drumsticks af Dilophosaurus
Glaceret skinke af Allosaurus
Dino delicious af Tyrannosaurus Rex
Øgledeller a la Brachiosaurus
Urtidens nærende rodfrugtsalat
Jurassic pastasalat med voksenpesto
Dinodejlig pastasalat med børnedressing
Underskovens hemmeligheder
 
For de knap så gastronomisk velbevandrede kan det oplyses, at menuen dækker over stegte kyllingelår, glaceret skinke, helstegt okseculotte, hjemmelavede frikadeller, hjemmelavet kartoffelsalat, pastasalat til voksne med pesto, pastasalat til børn med mild dressing samt en rigtig lækker grøn salat til alle.
 
På grund af det forventede store antal deltagere skal man regne med, at der vil være bespisning i flere hold. Men bare rolig, der bliver rigeligt til alle. En Brachiosaurus kunne veje op til 50 tons, så den kan der laves rigtig mange øgledeller af!
 
Forbrug af is, sodavand, øl, snacks og øvrige forfriskninger m.v. er for egen regning.
 
Helt for os selv hele dagen
Lørdag den 16. juni er hele Cirkusland reserveret udelukkende til ‘Familier med kræftramte børn’, og der vil ikke være adgang for andre end inviterede af Foreningen.
 
Alle gældende isolationsregler kan uden problemer overholdes, og vi opfordrer derfor også familier med børn i intensiv behandling til at deltage.
 
Hvem kan deltage?
Invitationen til dagen i Cirkusland med “Days of the Dinosaur” gælder alle kræftramte børn og unge samt deres familier fra hele Danmark.
 
Det er ligeledes besluttet, at bedsteforældre til de syge børn meget gerne må inviteres med og det samme gælder de i forhold til isolationsbestemmelserne “godkendte” besøgsvenner (børn).
 
Invitationen gælder også personalet på alle hospitalsafsnit, ambulatorier, institutioner m.v., der har relation til behandlingen af kræftsyge børn og unge.
 
Man behøver altså ikke være medlem af ‘Familier med kræftramte børn’ for at kunne deltage, det er tilstrækkeligt at tilhøre målgruppen.
 
Dog skal vi som altid i forbindelse med Foreningens arrangementer minde om, at deltagelse af personer, der udgør en smitterisiko overfor børn i kræftbehandling, som bekendt ikke er særligt hensigtsmæssigt.
 
Fælles bustransport
Der vil blive arrangeret gratis fælles bustransport fra Rigshospitalet (ud for opgang 5) og fra Odense Congress Center (ved hovedindgangen til Arenaen), fra Danmarks Transport Center ved Vejle (parkeringspladsen) samt fra Aarhus (fra Viby Torv).
 
Vi gør udtrykkeligt opmærksom på, at vi kun kan garantere deltagelse i fælles transport, hvis man har tilmeldt sig rettidigt. Vi gør ligeledes opmærksom på, at der naturligvis kun vil blive arrangeret fælles transport, hvis der er tilstrækkelig interesse herfor.
 
Husk at anføre på tilmeldingsblanketten, om I kører selv eller evt. ønsker at deltage i fælles transport fra et af ovenstående opsamlingssteder.
 
Ønsker familien at køre selv, er adressen: Årslevvej 6, 4200 Slagelse.
 
Tilmelding – og hvad koster det?
På trods af at Tjørring Cykel Motion samme dag afholder Lady Tour med start fra Nordvest Hallen i Tjørring uden startgebyr for deltagerne, har ‘Familier med kræftramte børn’ besluttet, at deltagelse i det store arrangement i Cirkusland inklusive måltid og evt. deltagelse i fælles transport alligevel skal koste kr. 75,00 pr. deltager.
 
Tilmelding sker ved at udfylde og indsende vedhæftede blanket senest den 25. maj.
 
Tilmelding til netop denne aktivitet kan desværre endnu ikke foregå online via www.fmkb.dk
 
Vi skal samtidig bede om indbetaling af et gavebeløb til Familier med kræftramte børn på giro, reg. nr 4665, konto nr. 0016423130, mrk. Dinosaur svarende til kr. 75,00 pr. tilmeldt deltager. Beløbet kan naturligvis betales via overførsel i netbank.
 
Det indbetalte gavebeløb på kr. 75,00 pr. deltager anvendes til delvis dækning af vores samlede arrangementsomkostninger.
 
Normalprisen for en lignende arrangementspakke:
 
Entré til “Days of the Dinosaur” og Cirkusland, normalpris pr. deltager     kr.  199,-
Frokost, normalpris pr. deltager         kr.  110,-/ 160,-
Normalpris i alt pr. deltager excl. fællestransport       kr.  309-/359,-
 
Billetter og endeligt program
Når tilmelding og betaling er registreret hos Foreningens Sekretariat vil alle tilmeldte deltagere nogle få dage før turen går til “Days of the Dinosaur” og Cirkusland i Slagelse modtage det endelige program, supplerende praktiske oplysninger og de eksakte tidspunkter for opsamling til fælles bustransport, samt adgangsbilletter til Cirkusland m.v.
 
 
Vi forventer, at rigtig mange vil deltage i alle oplevelserne i Cirkusland.
Af hensyn til personalet i både køkken og Legeland samt buschauffø
rer og andre er det en absolut betingelse, at tilmeldingsfristen bliver overholdt.
Og den er altså fredag den 25. maj!

Med venlig hilsen og på gensyn til “Days of the Dinosaur” i Cirkusland,

Familier med kræftramte børn

Detaljer

Dato:
16 juni, 2012
Pris:
Gratis

Arrangør