Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den Blå Planet

19 september, 2015

Gratis

Velkommen til et hav af oplevelser
En rejse på Den Blå Planet er en rejse igennem klodens mægtige oceaner og søer. under vandoverfladen udspiller der sig et dyreliv, der er langt, langt større end på landjorden. Utallige skabninger lever i vandet, og endnuer kun en brøkdel blevet identificeret af havforskere. Selv i verdens dybeste oceangrav, Marianergraven, findes der liv helt nede på bunden i ikke mindre end 11 kilometers dybde.
 
Den Blå Planet
Den Blå Planet i Kastrup på Amager  er et udstillingsakvarium, der er opført som erstatning for Danmarks Akvarium i Charlottenlund, der var blevet alt for lille. Det nye akvarium er opdelt i en række områder, hvoraf de største er Oceanet, Amazonas, Koralrevet og Afrikas Søer. Anlægget indeholder 20.000 dyr fordelt på 450 forskellige arter og var ved åbningen i 2013 Nordeuropas største. Der er 53 akvarier med i alt 7 mio. liter vand, hvoraf tanken i selve Oceanet alene indeholder 4 mio. liter vand. Til sammenligning rummede Danmarks Akvarium i alt 80.000 liter vand og kun 3.000 fisk og vanddyr.
 
Den Blå Planer er tegnet af det danske arkitektfirma 3XN med inspiration fra en hvirvelstrøm og er derfor et markant vartegn set fra luften. Bygningen er omgivet af høje spejlbassiner og beklædt med små aluminiumsplader, der ligner fiskeskæl. Se evt. selv mere om Den Blå Planet her.
 
En aften alene på planeten
Arrangementet starter kl. 18.15 og er udelukkende for iniviterede af “Familier med kræftramte børn”, og derfor kan alle medlemsfamilier med et barn i intensiv behandling også trygt deltage.
 
Ta´hele familien (far, mor, det syge barn og raskende søskende) med til Den Blå Planet i København og få en helt eventyrlig oplevelse i Danmarks nye, internationale attraktion. Bedsteforældre og plejepersonale fra børnekræftafdelingerne er også velkomne. Medlemsskab af Foreningen er ikke nødvendigt, men deltagelse forudsætter, at man ikke udgør nogen smitterisiko for børn i kræftbehandling.
 
En spændende aften
Når alle er landet på Den Blå Planet kl. 18.15, går det over stok og sten med spændende aktiviteter. Men, der bliver naturligvis også tid tilselv at gå på opdagelse. Efter velkomst af hammerhajen Hik og havodderen Plaske er der fri rundgang, hvor akvariets guider vil fortælle om de mange forskellige fisk og vanddyr bag de store akvarieruder.
 
Foran Oceanet kan man opleve Blå Nørd Show, et underholdende fysikshow med bl.a. hjemmelavede skyer og eksplosive eksperimenter. Mellem 20.30 og 21.00 bliver fiskene fodret i Oceanet, og det får altid bølgerne til at går ret højt i det meget store bassin.
 
Ønsker I at opleve en absolut helt fascinerende verden med fisk og vanddyr, smukke naturfænomener og mystik under havets overflade, så sæt endelig kryds i kalenderen ved lørdg den 19. september.
 
Planet-picnic-pose
Alle deltagere vil i aftenens løb få udleveret en gratis picnicpose fra anerkendt Catering leverandør med en lækker sandwich, en vand og noget frukt.
 
Kl. 20.45 siger Sara fra Den Blå Planet tak for i aften og uddeler en lille sød hammehajsbamse til alle børn under 12 år.
 
Fælles bustransport
Foreningens arrangerer gratis fælles bustransport fra Odense, så hverken udgifter til Storebæltsforbindelsen, bilkøer og dyre brændstofudgifter skal afholde nogle familier fra Jylland og Fyn at kommer helt til Amager.
 
Fra Jylland kan man således nøjes med at køre til Odense og her stige ombord i bussen. Nærmere informationer om tidspunkter etc. vil blive tilsendt nogle få dage før turen. husk at krydse af på tilmeldingsblanketten, om I ønsker at deltage i fælles transport eller vælger at køre selv.
 
Hele arrangementet inkl. måltid og bustransport er gratis. Den Blå Planet yder gratis entré, og FMKB er vært ved måltidet og bustransporten fra og til Odense.
 
Udfyld tilmeldingsblanketten hurtigst muligt og send den til Foreningens Sekretariat senest fredag den 28. august
 
Nogle dage før arrangemenet vil alle tilmeldte deltagere modtage yderligere praktiske informationer samt adgangsbilletter, der skal medbringes.
 
Med venlig hilsen og på gensyn
Familier med kræftramte børn

Detaljer

Dato:
19 september, 2015
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Arrangør