Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Besøg i Zoologisk Have

27 september, 2014

Gratis

Da Zoologisk Have åbnede i 1859, kunne gæsterne på 4.000 m2 se ørne, ugler, høns, ænder, kaniner, en ræv i en lænke, en sæl i et badekar og en skildpadde i en spand. Foruden de levende dyr kunne publikum også se en samling af udstoppede fugle.
 
I dag byder Zoologisk Have velkommen i en 110.000 m2 stor have med ca. 3.700 dyr fra hele verden, og lørdag den 27. september kan hele familien (gen)opleve en af Europas ældste zoologiske haver, der naturligvis er fulgt med tiden.
 
Oplevelser og aktiviteter
En af de helt store oplevelser er elefanthuset, som præsenterer de op til 5 tons tunge elefanter i frie omgivelser, og i udstillinger kommer man tæt på verdens største land­levende dyr, som hver sætter ca. 150 kg foder til livs hver dag.
 
I Zoologisk Have er der også skabt en stor afrikansk savanne, hvor dyrene lever i deres naturlige omgivelser. Se løverne der fodres to gange om ugen med ½ hest eller en hel ko, nyd de livlige bavianer, næsehorn, gnuer, de to tons tunge flodheste og mange andre af den afrikanske savannes dyr.
 
Dagen i Zoo
Invitationen gælder i havens åbningstid fra kl. 10.00 til kl. 17.00, men familien er velkommen til at komme og gå, som man ønsker i løbet af dagen.
 
Hele dagen har ‘Familier med kræftramte børn’ base i det gamle elefanthus, hvor der kun er adgang for inviterede af Foreningen. Det er også her at alle får udleveret en lækker picnic-pose mellem kl. 11.30 – 13.00, som kan nydes ved de mange borde og bænke i haven. I elefanthuset er der samtidig adgang til en lækker frugt-buffet.
 
Workshops og aktiviteter
I løbet af dagen vil der være en række workshops og andre aktiviteter, hvoraf nogle er forbeholdt ‘Familier med kræftramte børn’, mens andre også er åbne for havens øvrige gæster.
 
Zoo-arenaen
Kl. 12.30: Samling for alle FMKB medlemmerne til spændende koncert i Zoo
 
BørneZoo-scenen
Kl. 11.00 – 15.00: Oplev husdyrene i Børnezoo

Elefanthuset
I Elefanthuset vil alle børn fra FMKB mellem 11.00 – 15.00 helt gratis kunne få udleveret et dejlig lille tøjdyr.
 
Zoolab
Her kan man bruge alle sine pilfingre mellem 11.00 – 16.00.
 
Lejrplads bag løverne
Fra kl. 10.30 til 16.30 tilbereder en zoomedarbejder lækre, stegte insekter!
 
Savanneværksted
Fra kl. 11.00 -til 16.00 kanman i flodhestehuset lave afrikanske smykkr og nøgleringe af skaller fra strudseæg og udforske skind og kranier fra savannens dyr.
 
Tegneworkshop
Fra  kl. 11.00 ti 15.00 er der tegneworkshop i Elefanthuset. Med udgangspunkt i et overordnet tema vil alle børn og kreative sjæle skabe et stort fælles værk sammen med kunstneren Kasper Heron Købke
 
Plænen ved tigrene
Forskellige lege  for de mindre børn mellem 12.00 og 16.00. Prøv balancebanen, forhindringsbanen og at gå på girafstylter.
 
Zoo-tårnet
Hele dagen er der gratis adgang til Zoologisk Haves berømte tårn for alle FMKB deltagere. Man kan her skue ud over Hovedstaden fra tårnets øverste platform, hvorfra man i klart vejr ser Øresundsbroen og den svenske kyst mod øst, Amager og helt til Stevns Klint mod syd og Roskilde mod vest.
 
Spændende viden om dyrene
Zoomedarbejdere vil i løbet af dagen fortælle om nogle af havens dyr. det sker hvor dyrene befinder sig i Zoo.
kl. 11.00: hør om de sydamerikanske fugle i fritflyvningdvolieren (over for isbjørnen)
Kl. 13.00: hør om Nordens dyr (ved Norden)
Kl. 15.00: hør om de australske dyr (ved kænguruen)
 
Fodring
Det er altid spændende at overvære dyrenes fodring, hvor de er særligt aktive:
Kl. 11.30: elefantfodring
Kl. 13.30: rovdyrsfodring (se infoskærmene)
Kl. 14.30: flodhestefodring
kl. 16.00. fodring af de sydamerikanske dyr på pampassen
 
Hvem kan deltage?
Alle kræftramte børn og unge samt deres familier (far, mor og de raske søskende)fra hele Danmark er velkomne.
 
Det er ligeledes besluttet, at bedsteforældrene til de syge børn og unge meget gerne må inviteres med. De i relation til isolationsbestemmelserne “godkendte” besøgsvenner (to børm) er også velkomne til at deltage i arrangementet.
 
Vi håber således, at vi får endnu bedre mulighed for at tilgodese, at specielt de isole­rede børn og deres familier sikres nogle positive fælles sociale oplevelser, som de ellers er afskåret fra i meget lange perioder.
 
Invitationen gælder også alle hospitalsafsnit, ambulatorier, institutioner m.v., der har relation til behandlingen af kræftsyge børn og unge. Man behøver altså ikke være medlem af ‘Familier med kræftramte børn’ for at kunne deltage – det er tilstrækkeligt at tilhøre målgruppen.
 
 
Med masser af plads i Zoologisk Have, behøver ingen holde sig tilbage!
Lørdag den 27. september vil der også vil være andre besøgende i haven, så alle normalt gældende isolationsbestemmelser kan ikke fuldt ud overholdes. Ved rigtig mange af dagens aktiviteter er der imidlertid kun adgang for deltagere fra FMKB, og da de fleste øvrige aktiviteter foregår udendørs, vil smitterisikoen være meget begrænset.
 
Deltagelse i Foreningens aktiviteter er dog som altid forbeholdt personer, som ikke udgør nogen smitterisiko for børn i behandling for en kræftsygdom.
 
Fælles bustransport
For mange af vores medlemmer fra Jylland og Fyn er Storebæltsbroen stort set umu­lig at forcere uden store omkostninger. Herunder især økonomiske.
 
Derfor tilbyder Foreningen gratis fælles bustransport for alle vores jyske og fynske medlemmer med opsamling i Århus, Vejle og Odense. Da disse busser udelukkende kører for os denne dag, kan alle isolationsregler overholdes under transporten.
 
Nærmere informationer vil blive tilsendt ca. en uge før besøget i Zoologisk Have. Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten, om man ønsker at deltage i fælles bustransport eller vælger at køre selv.
 
Vi gør udtrykkeligt opmærksom på, at vi kun kan garantere deltagelse i fælles transport, hvis man har tilmeldt sig rettidigt.
 
Vi gør ligeledes opmærksom på, at der naturligvis kun vil blive arrangeret fælles transport, hvis der er tilstrækkelig interesse herfor.
 
Hvad koster det?
Det koster ingenting at deltage. Takket være det meget tætte samarbejde med Annie og Otto Johs. Detlefs’ Fonde kan man deltage i arrangementet ganske gratis.
 
Dog skal man naturligvis selv betale for evt. aktiviteter, forfriskninger og fortæring m.v. udover det, som er indeholdt i denne invitation.
 
Tilmelding
Af hensyn til det praktiske arrangement med bl.a. tøjdyr til alle børnene og picnic-poser til alle deltagere skal vi bede om, at Foreningens Sekretariat modtager nøjagtig og rettidig tilmelding. Vær opmærksom på at oplyse det rigtige antal fordelt på de anførte aldersgrupper.
 
Da det er meget vigtigt både for Zoologisk Have og ‘Familier med kræftramte børn’ at få alle tilmeldingerne i hus så hurtigt som overhovedet muligt, skal vi opfordre til at være meget hurtig på tilmeldingsknappen.
 
Derfor:
Udfyld allerede i dag vedhæftede tilmeldingsblanket og send den til Sekretariatet hurtigst muligt og allersenest onsdag den 10. september.
Husk også at krydse af, om man ønsker at deltage i fælles bustransport eller vælger at køre selv til/fra Zoologisk Have.
 
Endeligt program med nærmere praktiske informationer vil blive tilsendt alle deltagere sammen med diverse billetter m.v. ca. en uge før besøget i Zoologisk Have.
 
 
‘Familier med kræftramte børn’ og Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde håber at se rigtigt mange af Foreningens medlemsfamilier og andre, der har lyst til at nyde en dejlig og spændende oplevelsesdag i Zoologisk Have i København.
 
Med venlig hilsen og på gensyn,

Familier med kræftramte børn
 

Detaljer

Dato:
27 september, 2014
Pris:
Gratis

Arrangør