Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Alice i Eventyrland

10 december, 2016 - 12:00 - 15:00

’Familier med kræftramte børn’ og Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde – OJD kan nu i fællesskab tilbyde alle Foreningens medlemsfamilier en helt unik og ganske usædvanlig oplevelse.
Lørdag den 10. december inviterer FMKB og OJD Fonden indenfor på Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv i København, hvor Danmarks smukkeste teaterrum, Gammel Scene, danner rammen om en fabelagtig balletoplevelse.
I en co-produktion med Kungliga Baletten i Stockholm opfører Det Kongelige Teater balletten ’Alice i Eventyrland’, der er skabt af den engelske koreograf Christopher Wheeldon efter Lewis Carrols roman fra 1865.
Christopher Wheeldon, der oprindeligt skabte Alice i Eventyrland til Royal Ballet i 2011, er en mester til at servere gode historier i en opfindsom fortællestil.
Med Joby Talbots sjove musik og Bob Crowleys vilde vanvidsscenografi oplever publikum Alice i Eventyrland i et overvældende kæmpeformat.
Når klokken ringer 3. gang… 
… vil alle deltagere være på plads i salen og fuldt ud kunne opleve den helt særlige stemning, de historiske loftsmalerier, de svungne engle og den traditionelle store prismelysekrone i teatersalen. Lyset dæmpes, og nu går tæppet for en vidunderlig rejse med Alice.
Program og proviant 
Før forestillingen har alle fået udleveret et program, og i pausen vil OJD Fonden byde på en let forfriskning og efter forestillingen på en sandwich og en vand, så alle har lidt godt at komme videre på.
Delvist lukket særforestilling 
FMKB disponerer over 800 pladser i parkettet, og salens øvrige 400 pladser vil blive besat af andet publikum. Der er særskilt adgang til parkettet, og isolationsreglerne kan således opretholdes. Familier med et barn i intensiv behandling kan derfor også trygt deltage, og vi vil derfor opfordre disse familier til at deltage og få en oplevelse sammen med andre, der er eller har været i samme situation.
Er der behov for at bruge kørestol, bedes det anført på tilmeldingsblanketten.
Hvem kan deltage? 
Alle kræftramte børn og unge samt deres familier (far, mor og raske søskende) er velkomne. Bedsteforældrene til de syge børn må også meget gerne inviteres med denne dag. De i relation til isolationsbestemmelserne ”godkendte” besøgsvenner (børn) er også velkomne til at deltage i arrangementet.
Invitationen gælder også personalet på alle hospitalsafsnit, ambulatorier, institutioner m.v., der har relation til behandlingen af kræftsyge børn og unge. Man behøver altså ikke være medlem af ’Familier med kræftramte børn’ for at kunne deltage.
Som altid skal vi dog gøre opmærksom på, at det ikke er hensigtsmæssigt at deltage, hvis man på nogen måde udgør en smittefare over for børn i behandling for kræft.
Tilmelding 
Hele parkettet i salen er reserveret til FMKB, men vi tilråder hurtig tilmelding, som af hensyn til planlægningen skal være modtaget senest mandag den 31. oktober.
Nogle dage før arrangementet vil alle tilmeldte deltagere modtage yderligere informationer og adgangsbilletter, som skal medbringes.
Fælles bustransport 
Det Kongelige Teater ligger som bekendt i København, og det kan virke for besværligt og noget omkostningstungt for deltagere fra Jylland og Fyn at komme helt derover.
Derfor arrangerer Foreningen gratis fælles bustransport fra og til Odense.
Fra Jylland kan man således nøjes med at køre til Odense og her stige ombord i bussen.
Nærmere informationer om tidspunkter etc. vil blive tilsendt nogle få dage før turen.
Husk at krydse af på tilmeldingsblanketten, om I ønsker at deltage i fælles transport eller vælger at køre selv.
Alice i Eventyrland 
Den engelske forfatter, filosof og matematiklærer Charles Lutwidge Dodgson var en dag på en rotur med en kollegas tre døtre, og under roturen fortalte han et eventyr med den næstældste datter Alice som hovedperson.
I 1865 udgav han under pseudonymet Lewis Carroll romanen ’Alice i Eventyrland’, som ved sin udgivelse revolutionerede børnelitteraturen. Med sin anarki, grumme humor og politiske ukorrekthed har fortællingen været filmatiseret adskillige gange, bl.a. Walt Disneys tegnefilmsversion fra 1951 og Tim Burtons vilde spillefilm fra 2010 med blandt andre Johnny Depp.
Den verdensberømte børnebog er ligeledes omskrevet til teaterstykke og i 2011 til balletten, som nu opføres på Det Kongelige Teaters Gammel Scene.
Til en havefest overraskes Alice, da hun ser sine forældres gode ven Lewis Carroll forvandle sig til en hvid kanin. Alice følger efter den langørede husven, falder i et kaninhul og havner i eventyrland. En rejse fuld af mærkelige personager, mystiske understrømme og herligt anarki tager sin begyndelse. Kom og se thekande og thekopper danse i fantastiske kreationer, kunstfærdigt sukkerglaseret kostume til hjerterdame og en spindende kat langt større end Alice. Og meget, meget mere.
En i bogstavelig forstand spændende og bevægelig historie.
Det unge publikum kan glæde sig til ballettens mange magiske scener, hvor bl.a. kæmpekatten Cheshire spinder for Alice, mens hans lemmer kontrolleres af dukkeførere, og de voksne vil sætte pris på den mørkere humor.
Alt serveret uden struttende tylskørter og stramme tricotbukser.
Tak til OJD Fonden 
Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde – OJD har ved en særlig fondsdonation muliggjort opsætningen af ’Alice i Eventyrland’ på Det Kgl. Teater samt doneret forestillingen lørdag den 10. december til ’Familier med kræftramte børn’, som hermed siger mange, mange tak for den meget flotte gestus.

Detaljer

Dato:
10 december, 2016
Tidspunkt:
12:00 - 15:00
Hjemmeside:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/ballet/alice-i-eventyrland/

Sted

Danmark + Google Maps

Arrangør